Americanii se înarmează. Circa 2 milioane de arme, vândute în SUA pe perioada răspândirii COVID-19

Americanii se înarmează. Circa 2 milioane de arme, vândute în SUA pe perioada răspândirii COVID-19

MACOMB DAILY FILE PHOTO

Cetăţenii americani au cumpărat un număr record de arme pe perioada răspândirii COVID-19 în SUA. Circa 2 milioane de arme au fost vândute pe parcursul lunii martie 2020. A două cifră record, după cea din ianuarie 2013, când s-a produs masacrul de la şcoala din Sandy Hook. Acest fenomen este cauzat de incertitudinea în ziua de mâine, ca urmare a consecinţelor social-economice provocate de noul coronavirus.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Oamenii sunt agitaţi că ar putea să apărea o anumită dezordine socială, dacă va exista un număr mare de oameni bolnavi şi un număr mare de instituţii care nu vor funcţiona adecvat. Aceştia ar putea avea o stare de nelinişte în privinţa siguranţei lor, dacă organele de stat încep să se erodeze”, a declarat pentru New York Times Timothy Lytton, expert în industria armelor.

Câteva incidente legate de frica cetăţenilor în contextul pandemiei deja au avut loc în SUA. De exemplu, săptămâna trecută, în oraşul Alpharetta, poliţiştii au reţinut un bărbat care a îndreptat arma către două femei care purtau mască medicală şi mănuşi, deoarece acesta s-a speriat că ar putea fi infectat cu COVID-19. Un alt incident a avut loc în New Mexico, unde un bărbat a ucis accidental un copil de 13 ani cu o armă pe care o purta „din motive de protecţie” în perioada pandemiei. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: