240 de medici au fost infectaţi cu COVID-19 în Republica Moldova

240 de medici au fost infectaţi cu COVID-19 în Republica Moldova

În Republica Moldova au fost raportate 240 de cazuri de infecţie de COVID-19 în rândul medicilor, din totalul de 872 de medici care au fost testaţi la noul coronavirus. Anunţul a fost făcut duminică, 5 aprilie, de către preşedintele Igor Dodon.

Ştiri pe aceeaşi temă

Igor Dodon a precizat că toţi medicii aflaţi în prima linie, în special cei din zonele mai afectate de COVID-19, vor fi testaţi. Totodată, preşedintele a anunţat că îndată ce vor ajunge în ţară cele 100 de mii de teste achiziţionate din China, toţi medicii din Republica Moldova urmează a fi testaţi.

Bilanţul total al medicilor infectaţi cu COVID-19 în R. Moldova este de 240, dintre care jumătate sunt în Ştefan Vodă şi Soroca.

Până la ora actuală, 30 de pacienţi au fost vindecaţi, iar 15 persoane, printre care trei medici şi trei persoane din regiunea transnistreană, au decedat. 80 de pacienţi se află în stare gravă.

Numărul celor infectaţi cu COVID-19 în Republica Moldova continuă să crească alarmant. În total, numărul persoanelor infectate cu coronavirus a ajuns la 864.

Situaţia este alarmantă în special în Soroca (126) şi Ştefan Vodă (132), raioane aflate în carantină, unde în total au fost înregistrate 268 de cazuri de COVID-19. Nici Chişinăul nu stă mai bine la acest capitol - 293 de cazuri de COVID-19. În regiunea transnistreană - 47 de cazuri.

De asemenea, situaţia este alarmantă şi în raionul Glodeni, unde au fost raportate în total 24 de cazuri de COVID-19, dintre care 18 cazuri noi, iar în 11 cazuri este vorba despre medici. 

Din 864 de cazuri de COVID-19 confirmate în R. Moldova, în 106 de cazuri este vorba despre importul de COVID-19 (Italia, Marea Britanie, Franţa, Elveţia, Ucraina, Rusia, România, Germania, Belarus şi Cehia). În 758 de cazuri vorbim de transmitere locală.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: