SĂLAJ. Peste 2.700 de cereri pentru urna mobilă. Printre solicitanţi, 28 de pacienţi COVID-19

SĂLAJ. Peste 2.700 de cereri pentru urna mobilă. Printre solicitanţi, 28 de pacienţi COVID-19

Solicitările pentru urna mobilă au putut fi depuse sâmbătă, 26 septembrie FOTO Andreea Vilcovschi

Persoanele cu drept de vot care nu se pot deplasa la secţia de votare din motive de boală ori invaliditate, inclusiv pacienţii COVID-19 sau cei aflaţi în carantină la domiciliu, au avut posibilitatea să depună cereri pentru a solicita urna specială.

Ştiri pe aceeaşi temă

Peste 2.700 de sălăjeni cu probleme de sănătate sau carantinaţi la domiciliu au solicitat urna specială pentru a vota, potrivit autorităţilor. Printre aceştia se numără şi 91 de pacienţi de ls Spitalul Judeţean de Urgenţă Zalău, 28 dintre ei fiind internaţi în secţiile suport COVID-19 - Pneumologie şi Boli Infecţioase.

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului de Poliţie Judeţean Sălaj, în arestul instituţiei se află, în prezent, 20 de persoane, însă niciuna dintre acestea nu are drept de vot în municipiul Zalău.

Potrivit legislaţiei în vigoare, alegătorii care nu se pot deplasa la secţia de votare din cauză de boală sau invaliditate, inclusiv cei izolaţi în casă cu COVID-19, au putut solicita, până sâmbătă, 26 septembrie, urna mobilă de la secţia de votare de care ţine locul în care se află în ziua alegerilor, printr-o cerere scrisă însoţită de documente justificative. Din aceste documente trebuia să rezultă că persoana nu se poate deplasa până la secţia de votare. Cererea trebuia depusă la secţia de votare la care este arondat imobilul unde trebuie să se deplaseze urna specială. Oricine o poate depune în numele alegătorului. Alegătorul trebuie să aibă domiciliul sau reşedinţa în localitatea respectivă.

Vă mai recomandăm:

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările