Judeţul cu cea mai mare rată de infectări din ţară. Cu ce se consolează autorităţile

Judeţul cu cea mai mare rată de infectări din ţară. Cu ce se consolează autorităţile

Prefectul de Sălaj crede că în maxim o lună va scădea incidenţa FOTO Andreea Vilcovschi

În ultimele două săptămâni, incidenţa cazurilor de COVID-19 aproape s-a dublat, ajungându-se la 4,31 de infectări la mia de locuitori.

Ştiri pe aceeaşi temă

Situaţie tot mai gravă în judeţul Sălaj, care înregistrează cea mai mare incidenţă a cazurilor de COVID-19 în ultimele 14 zile. Potrivit ultimelor date oficiale, Sălajul are o rată de 4,31 de infectări la mia de locuitori, urmat fiind de judeţul Cluj, cu 4,3 şi Timiş, cu 4 la mie.
De la debutul pandemiei, în Sălaj au fost confirmate 2.613 cazuri, dintre care 122 în ultimele 24 de ore. În total s-au vindecat 947 de persoane, iar 63 au decedat. În prezent, sunt active 1.603 cazuri, din care 170 de pacienţi sunt spitalizaţi, iar 1.433 au consimţit să se izoleze la domiciliu şi sunt monitorizate de medicul de familie. Alte 1.122 de persoane sunt în carantină la domiciliu.

21 de comune şi oraşul Şimleu Silvaniei sunt în scenariul galben, în timp ce municipiul Zalău, oraşele Jibou şi Cehu Silvaniei şi 16 comune sunt în scenariul roşu. Cea mai mare rată de infectare, de 8,71 la mia de locuitori, o are oraşul Jibou, urmat de reşedinţa de judeţ, cu 7,32 la mie.

Joi, 29 octombrie, când Sălajul se afla pe locul al doilea în clasamentul naţional, cu o incidenţă de 4,11 la mie, prefectul Virgil Ţurcaş declara în cadrul unei conferinţe de presă ca autorităţile acţionează "pe toate fronturile" şi îi consola pe reprezentanţii presei cu faptul că nu doar în Sălaj creşte incidenţa. "Din păcate am constatat o creştere a cazurilor şi, implicit, a incidenţei cumulate. Acest lucru îl întâlnim nu doar în ţara noastră, ci şi la nivelul întregii Europe. În Sălaj începem să avem o medie zilnică de peste 100 de cazuri. Nu este un lucru îmbucurător. Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă se întâlneşte ori de câte ori este cazul, ori de câte ori se modifică scenariul la nivelul UAT-urilor, când trebuie luate măsuri noi sau când se modifică scenariile de funcţionare a şcolilor. În medie, două-trei şedinţe pe zi. Avem, totuşi, obligaţia, ca printr-un efort interinstituţional să oprim creştere numărului de cazuri şi să controlăm pe cât posibil, să stabilizăm incidenţa cumulată în jurul valorii de 3 la mie şi eu cred că vom reuşi acest lucru. Din acest punct de vedere, acţionăm pe toate fronturile posibile", a explicat prefectul de Sălaj.

Întrebat dacă vor fi luate măsuri restrictive suplimentare, reprezentantul Guvernului în teritoriu a precizat că aşteaptă "tonul" de la nivel naţional, precizând că peste trei-patru săptămâni, incidenţa infectărilor din judeţ va scădea.

Vă mai recomandăm:

 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările