Investiţie de peste 100.000 de lei la Spitalul Judeţean din Zalău. Banii au fost asiguraţi de o multinaţională

Investiţie de peste 100.000 de lei la Spitalul Judeţean din Zalău. Banii au fost asiguraţi de o multinaţională

Anul trecut, în secţie s-au făcut peste 1.000 de ecografii FOTO Tenaris

Pacienţii care se adresează secţiei Medicină Internă a celei mai mari unităţi spitaliceşti din Sălaj vor avea acces la investigaţii medicale mai complexe, în urma unui proiect de dotare cu echipament medical a secţiei amintite, realizat în cadrul unui parteneriat dintre o multinaţională şi administraţia judeţeană.

Ştiri pe aceeaşi temă

Secţia Medicină Internă a Spitalului Judeţean de Urgenţă Zalău a fost dotată cu un ecograf echipat cu trei sonde, dintre care una cu funcţionalităţi sectoriale pe cord, printr-o investiţie în valoare de peste 113.000 de lei asigurată de TenarisSilcotub şi Consiliul Judeţean Sălaj. Potrivit unui comunicat de presă al multinaţionalei, sonda sectorială pe cord oferă o complexitate crescută investigaţiilor medicale, având posibilitatea de a semnala un diagnostic mai complet, precum şi necesitatea unui consult interdisciplinar acolo unde e cazul (eventuale afecţiuni cardiace ce pot fi detectate datorită acestei funcţionalităţi a ecografului).

Anterior achiziţionării acestui echipament medical, Secţia dispunea de un singur ecograf, pe parcursul anului 2018 fiind înregistrate aproape 1.100 ecografii pentru pacienţii internaţi în regim spitalizare de zi şi continuă, pentru afecţiuni medicină internă şi endocrinologie, la un număr de aproape 2.500 de internări  înregistrate la nivelul secţiei amintite.

"În cadrul parteneriatului început cu 10 ani în urmă cu Consiliul Judeţean Sălaj, proiectele derulate de TenarisSilcotub în scopul îmbunătăţirii serviciilor medicale oferite pacienţilor Spitalului Judeţean de Urgenţă Zalău, însumează peste 380.000 dolari şi au avut ca obiectiv, în special, dotarea cu mobilier şi echipamente medicale a unităţii spitaliceşti. Aceste demersuri sunt parte din strategia companiei de a susţine dezvoltarea comunităţii în care îşi desfăşoară activitatea, prin programe şi  proiecte din domeniul educaţiei, culturii şi sănătăţii", se mai arată în comunicatul de presă.

Mai puteţi citi:

Investiţia care dublează capacitatea de recoltare a sângelui. O companie privată a asigurat finanţarea

Tenaris investeşte 8 milioane de dolari la Zalău. Cum va funcţiona noua linie de producţie

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările