UPDATE FOTO Protest antisistem, joi seara, la Bârlad. Sute de tineri au traversat oraşul şi au scandat "România trezeşte-te"

UPDATE FOTO Protest antisistem, joi seara, la Bârlad. Sute de tineri au traversat oraşul şi au scandat

"Statul îl trimite pe tati în ţări străine"  FOTO Sabina Ghiorghe

Circa 250 de tineri şi adolescenţi din Bârlad s-au mobilizat pe conturile de socializare şi participă joi seara, 5 noiembrie, la un nou marş de solidaritate cu victimele de la Club Colectiv

Ştiri pe aceeaşi temă

UPDATE 21.30

Peste 250 de tinei au ieşit joi seara la protestul antisistem scandând aceleaşi lozinci ca şi în prima seară. Majoritatea celor care au participat sunt elevi de liceu şi nu au avut până acum dreptul să voteze niciodată.

Cea mai tânără protestară, o fetiţă de numai 2 ani însoţită de părinţi, avea un afiş ataşat pe piept şi un tricolor în mână. Mesajul de pe mica pancartă vorbeşte de la sine: "Statul îl trimite pe tati în ţări străine".

Mitingul s-a desfăşurat pe traseul Piaţa Civică - Confecţii - Centru - Grădina Publică şi la final s-au oprit în faţa Primăriei. Nu au fost incidente. În jurul orei 21 protestatarii s-au împrăştiat la casele lor şi au promis că vor ieşi şi vineri seara.

Trebuie spus că liceenii au solicitat câtorva bârlădeni care s-au remarcat anterior la protestele anti Chevron să nu iasă în evidenţă, fiind protest organizat de adolescenţi.

Pe o coală de mari dimensiuni a fost scris mesajul tinerilor bârlădeni care au decis să iasă în stradă. Transcriem integral:

Pentru chipurile lor ce nu vor fi uitate/ Pentru cei care au suflete desfigurate/ Pentru cei ce până mai ieri erau tata şi mama/ Dar azi privesc în gol o cruce şi data/ Pentru cei care cred şi le pasă/ Asistente, doctori ce au fugit ca arşi de acasă/ Pentru cei ce au salvat plângând şi vor mai plânge/ Toţi ce au plătit o greşeală cu sânge/ Şi nu pentru un club, o instituţie, o clădire/ Ci pentru milioane aflate în prag de revoluţie/ Şi nu pentru toţi medicii ce aşteaptă numai mită/ Ci pentru toţi cei care nopţi nedormite banii n-au contat/ Şi-au fost atâţia tineri care şi-au dat examenul la medicină vineri. Pentru cei care au plătiti un concert cu viaţa/ Din cauza unor oameni care nu au inimi ci au gheaţă. Când totul e cenuşă e timpul să fim noi un #colectiv.

 

UPDATE (ora 19,15): 250 de bârlădeni protestează în stradă

 

Circa 250 de bârlădeni au ieşit în stradă, joi, 5 noiembrie 2015, pentru a protesta împotriva sistemului politic românesc.

La ora 19,15 protestatarii au pornit în marş către sudul oraşului scandând lozinci precum: "Ieşiţi din casă dacă vă pasă!", "Jos Parlamentul" sau "Vreme spitale, nu catedrale!"

------------------------------

 

"Ne-am săturat de corupţie şi prostie, vrem o altă Românie". Este mesajul care circulă pe Facebook şi care a fost rostit în cor de sutele de adolescenţi care au ieşit miercuri seara pe străzile Bârladului în semn de solidaritate cu victimele de la Club Colectiv Bucureşti.

Joi seara, la ora 19, în Piaţa Civică Bârlad, locul unde în ultimele zile au fost aprinse sute de lumânări în memoria tinerilor care au murit în incendiul care a îndoliat România, va fi locul de plecare a unui nou marş. Tinerii susţin că nu vor altceva decât să îşi exprime indignarea faţă de cele întâmplate, să arate compasiune pentru familiile victimelor şi cer clasei politice o reformă totală.

Marşul de miecuri seara a avut un număr de participanţi neaşteptat de mare. Au fost aproximativ 400 de protestatari, majoritatea adolescenţi şi tineri.

"Jos Parlamentul", "Vrem spitale, nu catedrale", "Uniţi salvăm toată România", "Vrem tehnocraţi", "Ne-am săturat de corupţie şi prostie, vrem altă Românie". Sunt câteva dintre scandările tinerilor. Marşul acestora a fost salutat de mulţi trecători, în special de şoferi, care au claxonat îndelung. Au fost şi bârlădeni care nu au apreciat gestul tinerilor. La ora 20.30 tinerii protestatari au plecat acasă. Nu au fost semnalate incidente.

Citeşte şi:

FOTO VIDEO Generaţia Facebook din Bârlad, marş pe străzile oraşului: "Ieşiţi din casă dacă vă pasă!"

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: