Militarii de apărare chimică din judeţul Vaslui vor dezinfecta Suceava, cel mai mare focar de coronavirus din România

Militarii de apărare chimică din judeţul Vaslui vor dezinfecta Suceava, cel mai mare focar de coronavirus din România

Chimiştii de la unitatea militară din Huşi au fost astăzi în recunoaştere în Suceava FOTO presamil.ro

Militarii Batalionului 202 Apărare Chimică, Biologică, Radiologică şi Nucleară (CBRN) “Gen. Gheorghe Teleman” din Huşi judeţul Vaslui vor desfăşura operaţiunea de dezinfectare a municipiului Suceava şi a zonelor limitrofe.

Ştiri pe aceeaşi temă

Informaţia a fost transmisă la începutul şedinţei de Guvern de joi, 2 aprilie, de către ministrul Apărării Naţionale La Nicolae Ciucă, completat de premierul Ludovic Orban, acesta din urmă precizând că efectivele militare vor efectua dezinfecţia atât în municipiu, cât şi în spaţii publice importante din Suceava.

”Astazi au fost (la Suceava n.r.), au făcut evaluarea, s-au coordonat cu autorităţile locale şi mâine dimineaţă intră în procesul de dezinfecţie, acolo unde este neaparat nevoie, chiar şi în împrejurimile Sucevei”, a precizat ministrul Ciucă. 

Militarii din Batalionul 202 Huşi sunt specialişti în apărare CBRN (Intervenţie la Dezastre), acumulând de-a lungul anilor experienţă în specialitatea lor, prin participarea la exerciţii şi misiuni internaţionale.

Suceava este cel judeţul cel mai afectat de noul coronavirus, înregistrând până în prezent 701 cazuri de COVID-19 şi 36 de decese. Tot astăzi, ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a anunţat că spitalul din Suceava va fi condus de o echipă de medici militari, după ce conducerea interimară a unităţii medicale a demisionat în bloc. Aflat în zonă, ministrul a explicat că în perioada următoare vor veni la Spitalul Judeţean Suceava cadre medicale din alte judeţe pentru a oferi spijin.

„Avem un management medical şi militar cu medici de la spitalele militare. Va urma o reaşezare a tuturor persoanelor care lucrează în Spitalul Judeţean pentru a se vedea în ce stadiu se află. În acest moment, nu ştie nicio secţie, câţi sunt bolnavi, câţi sunt în izolare la domiciliu. Înţelegem, este o frică este o fobie, dar trebuie să ştim cu cine lucrăm. Va veni personal de la Iaşi. În 4-5 zile va veni şefa clinicii ATI, doamna doctor Grigoraş, care va pune bazele reînceperii activităţii în Reanimare, va veni un medic epidemiolog de la DSP Neamţ şi încep să apară rezidenţi în ultimul an şi medici primari de diferite specialităţi în judeţul Suceava”, a declarat Nelu Tătaru.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: