Femeie obligată de judecători să facă urgent curat în locuinţă: „Omisiunea de a face curăţenie îmbracă forma unui abuz“

Femeie obligată de judecători să facă urgent curat în locuinţă: „Omisiunea de a face curăţenie îmbracă forma unui abuz“

Locatarii blocului 428 au reclamat că apartamentul  în cauză a devenit focar de infecţie FOTO S. Voicu

Proprietara unui apartament din oraşul Vaslui a fost obligată prin hotărâre judecătorească să scoată gunoaiele şi dejecţiile de animale din imobil sau să permită angajaţilor primăriei să elibereze deşeurile.

Ştiri pe aceeaşi temă

Locatarii unui bloc de pe strada Filaturii, din municipiul Vaslui, au înaintat reclamaţii la toate autorităţile pentru a atrage atenţia asupra apartamentului, situat la etajul 4, devenit un focar de infecţie. 
 
Vecinii se plâng că în apartament sunt ţinute mai multe animale de companie, iar toate dejecţiile sunt lăsate în apartament, mirosul emanat fiind insuportabil.
 
Asaltată de reclamaţiile vecinilor, Primăria Vaslui a înaintat pe 29 ianuarie 2020 o cerere Judecătoriei Vaslui prin care a solicitat emiterea unei ordonanţe preşedinţiale prin care proprietarii reclamaţi să fie obligaţi să facă curăţenie în imobil sau să permită lucrătorilor de la salubritate să-l igienizeze.
 
Soţul, găsit mort în locuinţă
 
Solicitarea s-a judecat pe 17 martie, ocazie cu care instanţa avea să fie informată că proprietarul apartamentului a decedat pe 28 ianuarie, motiv pentru care demersul s-a îndreptat către soţia acestuia. Bărbatul a fost găsit mort în apartament.
 
„Cu ocazia efectuării cercetării la faţa locului, s-a constatat că numitul R.V. locuia împreună cu soţia sa, persoană ce prezintă afecţiuni psihice şi care relaţionează foarte greu. S-a mai reţinut că imobilul de la adresa mai sus menţionată nu este branşat la reţelele de electricitate şi gaz, în interior aflându-se numeroase obiecte şi deşeuri menajere şi biologice în dezordine, precum şi animale de companie, ce emană un miros pestilenţial“, se arată în adresa înaintată de Poliţie Judecătoriei Vaslui.
 
Aspectele constatate cu ocazia deplasării poliţiştilor, pentru a face cercetarea la faţa locului, au fost confirmate şi de vecini care s-au plâns că locatarii aparatamentului situat la ultimul etaj al blocului nu respectă regulile de convieţuire, adunând timp de mai mulţi ani diverse deşeuri în locuinţă şi refuzând să igienizeze imobilul, în ciuda cererilor repetate ale celorlalţi locatari ai blocului.
 
Miros pestilenţial şi focar de infecţie
 
Situaţia nu s-a schimbat nici după decesul bărbatului. Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Vaslui, cauzele morţii bărbatului încă nu se cunosc, fiind aşteptate concluziile medico-legale. 
 
Judecătoria Vaslui a admis solicitarea primăriei şi a emis ordonanţa preşedinţială prin care au obligat-o pe văduvă să se debaraseze de deşeurile menajere şi să-l igienizeze în cel mai scurt timp. În cazul în care nu se va conforma, femeia este obligată să permită accesul în apartament angajaţilor Primăriei Vaslui în vederea ridicării deşeurilor menajere şi a igienizării locuinţei, pe cheltuiala proprietarei. 
 
„În speţă, este evident că neglijenţa pârâtei, manifestată prin omisiunea de a face curăţenie în apartament vreme îndelungată, îmbracă forma unui act abuziv, depăşind limitele normale ale exercitării dreptului de proprietate, cauzând inconveniente grave vecinilor, de la iminenţa unor pagube materiale provocate de rozătoarele atrase de mirosul pestilenţial şi mizeria din imobilul acesteia până la posibilitatea afectării stării de sănătate prin apariţia unui focar de infecţie în apartamentul pârâtei“, au motivat judecătorii decizia. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: