Culisele unei bătăi crunte a interlopilor din Vaslui: „Hai să-i omorâm!“ Răfuiala, surprinsă de camerele de supraveghere

Culisele unei bătăi crunte a interlopilor din Vaslui: „Hai să-i omorâm!“ Răfuiala, surprinsă de camerele de supraveghere

Bătaia izbucnită în Clubul Bliss a continuat şi în parcarea din apropiere

Răfuiala interlopilor din Vaslui, soldată cu condamnarea a cinci dintre membrii grupării lui Alis Gentimir, scoate la iveală modul în care aceştia înţeleg să facă dreptate cu pumnul, atunci când simt că supremaţia le este pusă în pericol.

Ştiri pe aceeaşi temă

Magistraţii Judecătoriei Vaslui au motivat hotărârea prin care au decis condamnarea la pedepse cuprinse între 1 an, respectiv 2 ani şi 3 luni închisoare cu suspendare pentru cinci dintre interlopii implicaţi într-un scandal de proporţii ce a avut loc în vara anului 2018 în Clubul Bliss, din Vaslui.

Acuzaţi de loviri şi alte violenţe, respectiv tulburarea liniştii şi ordinii publice, toţi cei cinci inculpaţi şi-au recunoscut faptele, solicitând judecarea prin procedura simplificată a recunoaşterii vinovăţiei. Recunoaşterea faptelor a cântărit decisiv în stabilirea pedepselor cu suspendare, deşi că trei dintre ei erau cunoscuţi cu antecedente penale.

”Instanţa reţine că inculpaţii Boţ Sebastian Ionuţ şi Găbureac Ciprian nu sunt cunoscuţi cu antecedente penale, iar inculpaţii Geantimir Alis-Florentin, Crăciun Valentin şi Bălăceanu Rudolf -Florin sunt cunoscuţi cu antecedente penale, că au avut o atitudine sinceră şi de recunoaştere în cursul judecăţii, apreciind astfel că sancţionarea inculpaţilor îşi poate produce efectele prin aplicarea a câte unei pedepse, dar fără executarea acestora în regim de detenţie, considerând, totodată, că renunţarea la aplicarea pedepsei sau amânarea aplicării pedepsei reprezintă o sancţionare prea uşoară”, au argumentat magistraţii Judecătoriei Vaslui în hotărârea de condamnare. 

Trei dintre inculpaţi (Alis Geantimir, Ciprian Găbureac şi Rudolf Bălăceanu) au contestat sentinţa instanţei de fond. Nemulţumiţi au fost şi cei doi vătămaţi din dosar (Remus Agafiţei şi Remus Simion), care au atacat hotărârea cu apel. O decizie definitivă în acest caz urmează a fi stabilită de Curtea de Apel Iaşi, după judecarea căii de atac. 

Înregistrările camerelor de supraveghere, cheia anchetei

Bătaia de la Clubul Blis, soldată cu trimiterea în judecată a celor cinci interlopi, a avut loc în noaptea de 18 august 2018. Chiar dacă cei implicaţi au încercat să-şi nuanţeze declaraţiile, dând vina unii pe alţii, cheia anchetei a fost dată de înregistrăile camerelor de supraveghere ale clubului, ridicate de anchetatori. De menţionat că tânărul de la care a pornit întreg scandalul, pentru că a îndrăznit să facă o observaţie interlopilor, nu a dorit să depună plângere împotriva acestora, deşi a încasat o bătaie cruntă.

Potrivit anchetatorilor în seara de 18 august 2018, în jurul orei 23:00, persoanele vătămate Remus Agafiţei şi Robert Simion, însoţiţi de un prieten, Alex Huiban, şi alte două tinere au mers la clubul Bliss, unde în jurul orei 24 şi-a făcut apariţia şi grupul de prieteni al interlopului Alis Geantimir. Aceştia au ocupat o masă în apropierea ringului de dans.

În jurul orei 02:30, Alex Huiban a reproşat lui Sebastian Boţ, unul dintre apropiaţii lui Geantimir, faptul că a dat peste el. Aproape instantaneu, Boţ i-a dat un cap în gură lui Huiban, acesta căzând la pământ. În timp ce încerca să iasă din club, asupra lui Huiban s-au năpustit atât Sebastian Boţ, cât şi Alis Geantimir şi Ciprian Găbureac. Imediat, activitatea din local s-a întrerupt, persoanele din jurul bătăuşilor fugind spre ieşire.

În tot acest timp, Valentin Crăciun şi Rudolf Bălăceanu, precum şi Remus Agafiţei şi Robert Simion, se aflau în parcarea din faţa clubului. Observând persoanele care ieşeau speriate din club şi auzind de incident, aceştia au intrat şi ei în club. A urmat o bătaie generală, în care interlopii şi-au lovit rivalii cu pumnii şi picioarele. 

Unul dintre vătămaţi, Remus Agafiţei, a suferit leziuni ce au necesitat 12-13 zile de îngrijiri medicale, acestuia fiindu-i rupţi trei dinţi. Prietenul său, Robert Simion, a rămas fără patru dinţi, însă leziunile generale au fost mai uşoare, el necesitând 5-6 zile de îngrijiri medicale. Aceştia au depus plângere împotriva rivalilor din gruparea Gentimir, spre deosebire de prietenul lor, Alex Huiban, care a recunoscut în faţa poliţiştilor că a fost bătut de interlopi, însă a invocat că nu doreşte să formuleze plângere. 

Audiaţi de către anchetatori, interlopii au avut atitudini uşor diferite. Sebastian Boţ şi Ciprian Găbureac au recunoscut că au aplicat mai multe lovituri lui Huiban, însă au precizat că nu îşi mai amintesc foarte multe întrucât erau sub influenţa băuturilor alcoolice. 

Alis Geantimir, în schimb, a încercat să nuanţeze situaţia de fapt reţinută în sarcina sa. El a recunoscut că a avut o altercaţie cu Huiban, alături de doi dintre prietenii săi, însă a precizat că doar l-a imobilizat întrucând intenţiona să-l lovească. De asemenea, Geantimir a precizat că, în timp ce cobora scările spre ieşirea din local, a observat ca Alex Huiban, însoţit de trei tineri, doreau să se întoarcă în local şi, crezând că vor să se răzbune pe el, l-a imobilizat pe unul dintre tineri (Robert Simion).

Liderul interlopilor, şi inculpat, şi bătut

Alis Geantimir (foto sus, sursă Facebook) a declarat că mai întâi el a fost lovit şi a reacţionat pentru a se apăra întrucât a auzit când că Alex Huiban, însoţit de gaşca sa, a afirmat „Hai să îi omorâm!”. De altfel, Geantimir a depus plângere împotriva lui Robert Simion. Potrivit certificatului medico-legal, a suferit leziuni pentru a căror vindecare sunt necesare 17-18 zile de îngrijiri medicale. Practic, în urma reglării de conturi, liderul interlopilor a ieşit cel mai ”şifonat”: şi bătut, şi inculpat.

În urma vizionării imaginilor de pe camerele de supraveghere, a reieşit că atât declaraţia lui Alis Geantimir, cât şi a lui Rudolf Bălăceanu nu corespund în totalitate desfăşurării evenimentelor. Bălăceanu a invocat că l-ar fi lovit pe tânărul imobilizat la pământ o singură dată şi că, de fapt, el a încercat să intervină pentru a-i lua cuţitul, deoarece fusese informat că Robert Simion ar avea asupra sa un cuţit. 

”Declaraţia sa referitor la scopul pentru care l-a lovit şi imobilizat pe Simion Robert Sebastian nu poate fi reţinută întrucât, din imaginil e surprinse, se observă cum inculpatul aplică victimei două lovituri cu pumnul, în timp ce aceasta era imobilizată de inculpatul Geantimir Alis Florentin, după care îl prinde de bluză şi se aşează cu piciorul pe el pentru a facilita lovirea acestuia de către ceilalţi doi inculpaţi, fără a se observa vreo intenţie de verificare a buzunarelor persoanei vătămate în scopul dezarmării. În plus, declaraţia sa este contrazisă şi de declaraţia inculpatului Crăciun Valentin, care nu a precizat nimic în legătură cu existenţa vreunui cuţit, deşi cei doi inculpaţi au ieşit concomitent din club şi s- au deplasat direct către persoana vătămată”, se menţionează în hotărârea Judecătoriei Vaslui.

Magistraţii Judecătoriei Vaslui i-au obligat pe cei cinci să achite daune morale şi materiale celor două persoane vătămate. Astfel, Valentin Crăciun va trebui să-i plătească lui Remus Agafiţei, 138 lei şi 2.744 Euro reprezentând daune materiale (contravaloarea serviciilor stomatologice) şi 2.000 Euro daune morale. În cazul celuilalt tânăr agresat, Sebastian-Robert Simon, instanţa i-a obligat pe Alis Gentimir, Valentin Crăciun şi Rudolf Bălăceanu să achite, în solidar, suma de 2.000 de Euro, cu titlu de daune morale, respectiv 138 lei daune materiale.  

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: