Acţiuni de informare şi educare preventivă desfăşurate de ISU Mehedinţi în şase localităţi

Acţiuni de informare şi educare preventivă desfăşurate de ISU Mehedinţi în şase localităţi

FOTO ISU Mehedinţi

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Drobeta" al judeţului Mehedinţi a organizat,  cel de al cincilea seminar privind pregătirea autorităţilor locale în cazul producerii de inundaţii şi cutremure, desfăşurat în cadrul unui proiect transfrontalier.

Ştiri pe aceeaşi temă

Activitatea  a avut loc în localitatea Cujmir şi a fost condusă de inspectorul şef al ISU Mehedinţi. În prezenţa reprezentanţilor autorităţilor locale din şase unităţi administrativ-teritoriale, respectiv Cujmir, Dârvari, Obârşia de Câmp, Punghina, Vânători şi Vrata, pompierii au evidenţiat principalele aspecte ce trebuie urmărite în cazul gestionării situaţiilor de urgenţă generate de inundaţii şi cutremure, cu accent pe acţiunile şi măsurile care trebuie luate pentru limitarea efectelor şi restabilirea stării de normalitate.

O verigă importantă în procesul gestionării situaţiilor de urgenţă rămâne cetăţeanul. Acţiunile pompierilor şi autorităţilor locale, urmăresc conştientizarea acestuia asupra pericolelor la care se expune atunci când nu respectă măsurile şi modul de comportare impuse de anumite situaţii.

”Un segment aparte, care poate fi modelat în spriritul unei culturi preventive sunt elevii. În acest sens, pompierii mehedinţeni au fost prezenţi în unităţile de învăţământ din localităţile Cujmir, Dârvari, Obârşia de Câmp, Punghina, Vânători şi Vrata, unde au desfăşurat campanii de informare şi educare preventivă a elevilor în vederea formării unui comportament adecvat în cazul producerii situaţiilor de urgenţă generate de inundaţii şi cutremure”, spune Raluca Tîrcă, purtătorul de cuvânt al ISU Mehedinţi.

Pe timpul acestor acţiuni au fost desfăşurate lecţii deschise şi au fost distribuite broşuri şi pliante ce conţin reguli de comportare, dar şi măsurile ce se impun a fi luate înainte, pe timpul şi după producerea situaţiilor de urgenţă. 

Activităţile desfăşurate de către ISU Mehedinţi sunt incluse în proiectul „Întărirea capacităţii autorităţilor române şi sârbe de a reacţiona în caz de inundaţii şi cutremure", derulat prin Programul Interreg - IPA de Cooperare Transfrontalieră România-Serbia, în care acesta este partener.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările