Minunile de la Celic Dere: o icoană se curăţă singură, iar alta a scăpat de două ori din foc

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Icoana care a scăpat de două ori din foc FOTO creştinordodox.ro
Icoana care a scăpat de două ori din foc FOTO creştinordodox.ro

La Mănăstirea Celic Dere există o icoană care a fost adusă pe aceste meleaguri pe vremea războiului ruso – turc. După zeci de ani s-a curăţit singură şi a dezvăluit chipul lui Iisus Hristos. O altă icoană a scăpat de două ori din foc.

Icoana a fost adusă la Celic Dere de un soldat rus pe vremea războiului ruso-turc din anii 1806 - 1812. Era neagră complet, nu se distingea nimic pe suprafaţa ei. După zeci de ani s-a curăţat de la sine dezvelind chipul lui Iisus Hristos.

Nu se ştie din ce cauză, dar icoana era neagră complet. Acel soldat i-a spus părintelui rus că atunci când va vrea Dumnezeu, icoana se va curăţa. Au trecut multe generaţii.

După mulţi ani, vorbele soldatului s-au adeverit. Cele spuse de soldat s-au adeverit, iar maicile au fost martorele tăcute ale minunii: în timp, pe suprafaţa neagră, a început să apară treptat chipul lui Isus Hristos.

Tot aici mai este o icoană cu o poveste frumoasă. Lângă altar se găseşte icoana Maicii Domnului Făcătoare de Minuni, îmbrăcată în argint şi poleită cu aur, care a scăpat de două ori din foc. Icoana a aparţinut unei familii de credincioşi din judeţul Ismail. Această icoană a rămas neatinsă de flăcări când casa familiei a ars, aflăm de pe site-ul creştinordodox.

Unul din moştenitori a băgat icoana pe foc, întrucât nu i se părea interesantă. Atunci, flăcările au izbucnit afară. Văzând asta, omul şi-a dat seama că este o icoană specială şi a aşezat-o în camera cea mai curată.
Mănăstirea Celic Dere, situată în partea de nord a Dobrogei, este unul dintre cele mai importante centre de spiritualitate dintre Dunăre şi Marea Neagră. Numele mănăstirii este preluat de la pârâul Celic-Dere (nume turcesc, în română însemnând “pârâiaşul de oţel“).

image

Vă mai recomandăm:

FOTO VIDEO Mănăstirile din Tulcea sau locul unde se odihnesc sfinţii

„Triunghiul Bermudelor“ din Marea Neagră. Cum explică specialiştii misterele din zona Şabla şi Insula Şerpilor

Jurnal de vacanţă. Gura Portiţei, paradisul dintre mare şi Deltă. Plaja de pe care poţi aduna scoici cu lopata

Dobrogea în lung şi-n lat, pe bicicletă: cele mai frumoase trasee de parcurs pe două roţi printr-o Românie în miniatură cu accent de Balcani

Jurnal de Vacanţă. Plaja Vadu, ultimul refugiu. Colţul de Rai interzis cândva turiştilor vă aşteaptă cu hectare întregi de plajă virgină

Don Giovanni, piratul de la Sulina. Cum a reuşit fostul marinar să înşele autorităţile şi să rămână cu marfa ilegală şi cu despăgubirea



 

Tulcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite