Exerciţii militare pe braţul Sfântu Gheorghe. Se vor efectua trageri de lupta

Exerciţii militare pe braţul Sfântu Gheorghe. Se vor efectua trageri de lupta

FOTO: arhiva Forţelor Navale Române

Exerciţiul militar urmăreşte creşterea nivelului de pregătire şi instruire al forţelor fluviale, prin executarea tragerilor cu sistemele de artilerie de la bordul navelor, într-un cadru tactic specific mediului din Delta Dunării.

Ştiri pe aceeaşi temă

Zece nave ale Flotilei Fluviale, corveta 260 „Amiral Petre Bărbuneanu” şi specialişti în artilerie şi EOD (Explosive Ordinance Disposal) din Forţele Navale Române participă, în perioada 18 - 22 octombrie, la exerciţiul naval „Danube Protector 21”, pe braţul Sfântu Gheorghe al Dunării.
 
Un monitor, trei vedete blindate, patru vedete fluviale şi două nave de sprijin logistic din structurile subordonate Comandamentului Flotilei Fluviale „Mihail Kogălniceanu” desfăşoară acţiuni specifice pentru apărarea căilor de comunicaţie fluviale în zona de responsabilitate şi trageri cu muniţie de luptă, în timp ce corveta 260 execută activităţi de interdicţie maritimă şi de asigurare a siguranţei de navigaţie, în proximitatea raionului de tragere.
 
Exerciţiul „Danube Protector 21”, organizat de Flotila Fluvială „Mihail Kogălniceanu”, urmăreşte creşterea nivelului de pregătire şi instruire al forţelor fluviale, prin executarea tragerilor cu sistemele de artilerie de la bordul navelor, într-un cadru tactic specific mediului din Delta Dunării. Pentru menţinerea securităţii şi a siguranţei de navigaţie în zona maritimă a fluviului Dunărea, forţele participante vor aplica proceduri operaţionale de identificare a punctelor de apărare fluvială şi a raioanelor de refacere a capacităţii de luptă, în sectoare neamenajate din spaţiul fluvial cercetat.
 
Prin intensificarea activităţilor de instruire, Forţele Navale Române îşi consolidează capacitatea de reacţie, pentru asigurarea securităţii pe flancul estic al Alianţei Nord Atlantice
 
Citeşte şi: 
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările