VIDEO Sancţionat cu 3.000 de lei după ce a fost surprins de camere aruncând în stradă gonoiul cu roaba

VIDEO Sancţionat cu 3.000 de lei după ce a fost surprins de camere aruncând în stradă gonoiul cu roaba

FOTO Poliţia Locala Timişoara

Deşi a avut gloga trasă pe cap, bărbatul a fost identificat cu ajutorul camerele de supraveghere montate în Timişoara.

Ştiri pe aceeaşi temă

Poliţiştii locali din cadrul Serviciului Protecţia Mediului au continuat să acţioneze în teren pentru depistarea persoanelor care abandonează deşeuri pe domeniul public, atât în cazurile în care aceste persoane sunt surprinse în timpul patrulărilor efectuate în teren, cât şi ca urmare a imaginilor surprinse pe camerele de supraveghere din oraş. Ultimul pe lista amendaţilor a fost un cetăţean care a aruncat gunoiul cu roaba, la intersecţia străzilor Mihai Viteazul cu Virgil Madgearu. 
 
Deşi a avut gloga trasă pe cap, acesta a fost identificat după ce a fost surprins de camerele de supraveghere. 
 
Cel în cauză a fost sancţionat cu 3000 de lei conform Legii 211/2011 modificată prin Legea 188/2019, cu dispunerea ridicării acestora. 

 
„Poliţia Locala Timişoara subliniază faptul că, în ciuda eforturilor de prevenire a abandonului de deşeuri pe domeniul public, materializate prin împărţirea a 20.000 de flyere de informare cu privire la sancţiunile pe care le riscă persoanele care abandonează deşeuri, a notificărilor înmânate pe cartiere asociaţiilor de proprietari şi persoanelor fizice, a informării populaţiei prin intermendiul a zeci de comunicate pe această linie publicatede mass-media, încă se aruncă deşeuri la colt de stradă”, a transmis Biroul de presă al Poliţiei Locale Timişoara. 
 
Reamintim că potrivit legii, pe lângă sancţiunile între 3000 şi 6000 lei, cei depistaţi sunt obligaţi şi să ia măsuri de igienizare a locaţiei, iar în cazul în care contravenientul nu respectă măsura complementară de a igieniza locaţia în termenul stabilit şi de a preda deşeurile către un operator specializat, acesta poate fi sancţionat cu amendă de la 7500 la 15.000 lei, conform OUG 195/2005 privind protecţia mediului.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: