Topul obiectelor interzise confiscate de la pasageri în Aeroportul din Timişoara: ciocan de bătut şniţele, cătuşe cu blăniţă, cuie, pistoale şi cuţite

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pasagerii care călătoresc cu avionul din Timişoara pot vedea la îmbarcare, expuse într-o vitrină, obiectele cu care pasagerii au încercat să urce în avion, deşi acele obiecte sunt interzise. Potrivit directorului Aeroportului Timişoara, expoziţia cuprinde doar o parte dintre bunurile reţinute de angajaţii SRI care asigură securitatea în aeroport.

Toate companiile aeriene afişează pe site-ul propriu lista obiectelor interzise în bagajul de mână. Lista cuprinde: arme de foc, pistoale şi alte dispozitive care lansează proiectile, spray-uri cu piper, cu acid sau cele cu substanţe repulsive pentru animale, -obiecte cu vârf ascuţit sau muchie ascuţit, bastoane, echipamente de artă marţială, umbrelă, burghiu, fierăstrău, pistol de cuie şi bolţuri.

De controlul de securitate din aeroporturile româneşti se ocupă Brigada Antiteroristă din cadrul SRI, care „asigură intervenţia anti/contrateroristă la nivel naţional, dar şi securitatea aeroportuară (pasageri şi cargo), pe toate cele 16 aeroporturi civile din ţară, precum şi securitatea zborurilor companiilor româneşti de aviaţie”.  

Chiar dacă cele mai multe dintre obiectele interzise în avion sunt de bun simţ, mulţi români au dovadă că nu au nicio limită atunci când vine vorba de obiecte interzise în bagajul de mână. Astfel, numai în aeroportul din Timişoara, SRI a reţinut de la pasageri: ciocane de bătut şniţele, cătuşe cu blăniţă, pistoale, cuţite de toate dimensiunile, spray-uri lacrimogene şi chiar cuie sau lopăţică pentru tort.

image

„Cetăţenii cu mai puţină educaţie de călătorie duc truse de cuţite, fierăstraie. Există o procedură prin care se reţin şi se depozitează urmând să fie returnate. Practic, puţini le mai cer înapoi. Doar după cele de valoare vine cineva. Teoretic, procedura prevede că după un anumit timp în care nimeni nu vine nimeni să le revendice, trebuie distruse. La un moment dat ne-am gândit să facem o expoziţie”, a declarat directorul Aeroportului Traian Vuia din Timişoara, Dan Idolu.

image

Potrivit lui Idolu, dacă un pasager ţine atât de mult la un obiect interzis în avion poate renunţa la călătorie sau poate să sune un apropiat, de exemplu persoana care l-a adus la aeroport, pentru recuperarea bunului interzis în avion. 

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite