Planul lui Dominic Fritz de a face din Timişoara un oraş exemplar în combaterea pandemiei coronavirus

Planul lui Dominic Fritz de a face din Timişoara un oraş exemplar în combaterea pandemiei coronavirus

Dominic Fritz a format o comisie cu care va lucra pentru combaterea pandemiei

Dominic Fritz, primarul ales al Timişoarei, care încă aşteaptă numirea oficială, a lucrat la un plan pentru ca oraşul de pe Bega să lupte eficient în pandemia de coronavirus.

Ştiri pe aceeaşi temă

Dominic Fritz a oferit detalii despre întâlnirile pe care le-a avut şi despre noua comisie cu care va lucra pentru combaterea pandemiei de COVID-19. 
   
Săptămâna trecută, am avut o serie de întâlniri pentru a avansa planul nostru de a combate pandemia Covid la Timişoara. M-am întâlnit cu prof. univ. dr. Octavian Creţu, rectorul Universităţii de Medicină şi Farmacie Victor Babeş să discutăm o strategie de testare.  
 
Am stat de vorbă cu reprezentanţii Horetim, asociaţia patronală a domeniul hotelurilor, restaurantelor şi cafenelelor din Timişoara, şi sunt hotărât să găsim soluţii pentru ca această industrie să rămână în viaţă şi în această perioadă foarte complicată.  
 
De asemenea, m-am întâlnit şi cu prof. Marin Popescu, inspectorul şcolar general al Judeţului Timiş, pentru a-l asigura că Primăria va susţine elevii timişoreni indiferent de scenariul epidemiologic.  
 
Imediat după învestirea în funcţia de primar, care sper să se producă zilele următoare, va intra în funcţiune şi o comisie de experţi care mă va sfătui în legătură cu controlul epidemiei de COVID-19 în Timişoara. Am avut aseară o primă întâlnire online cu ei şi avem deja pe masă câteva măsuri bazate pe date epidemiologice şi pe studii de impact din toate perspectivele. Mă bucur că au acceptat invitaţia mea să facă parte din comisie:  
 
conf. univ. dr. Emilian Popovici - vicepreşedintele Societăţii Române de Epidemiologie; 
 
dr. Virgil Musta - şeful Secţiei de Boli Infecţioase de la Spitalul Victor Babeş; 
 
conf. univ. dr. Bogdan Nadolu - sociolog; 
 
dr. Octavian Jurma - medic şi cercetător; 
 
dr. Val Mureşan - manager şi inginer. 
 
Am convingerea că doar cu un parteneriat intens între instituţii, experţi, cetăţeni şi industrii putem controla epidemia în Timişoara şi că doar împreună putem identifica acele soluţii care să ne ţină sănătoşi şi ca societate, a scris Dominic Fritz, pe Facebook. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările