Mansarda unei case timişorene din secolul al XVIII-lea, transformată spectaculos. „Pânza de păianjen“, ţesută de designeri, din grinzile originale

Mansarda unei case timişorene din secolul al XVIII-lea, transformată spectaculos. „Pânza de păianjen“, ţesută de designeri, din grinzile originale

Inedită amenajare de birou la Timişoara FOTO designist.ro/Sorin Popa

Designerii timişoreni şi-au pus în aplicare imaginaţia pentru realizarea unui birou în mansarda unei case din secol 18, aflată în zona centrală a Timişoarei.

Compania Presslabs, care are ca obiectiv servicii de dezvoltare în domeniul Internetului, printre care şi cea de găzduire pentru platforme editoriale WordPress, şi-a realizat un birou atipic, în zona centrală a Timişoarei.
 
Mai exact, biroul se află pe strada Vasile Alecsandri, la numărul 3, la mansarda unei clădiri aflate pe lista de patrimoniu a Timişoarei. Este vorba de Casa Nedelkovich, menţionată încă din secolul al XVIII-lea.
 
Clădirea exista în 1740, în 1752 aparţinea hornarului Peter Anton Delpondio (del Pondio) iar în anul 1828 era proprietatea lui Netsa Nedelkovich (Nedelkovits). Clădirea actuală, decorată pe două niveluri (et.I şi II) cu pilaştri dorici simpli, datează în forma actaulă din a doua jumătate a secolului al XIX-lea”, stă scris pe plăcuţa de semnalizare montată pe clădirea de patrimonou.
 
Nu este una din cele mai pompoase clădiri istorice din Timişoara, acesta având înfăţişarea simplă din prima perioadă a epocii baroce, când a început construcţia noului oraş după eliberarea de sub dominaţia otomană. 


Casa Nedelkovich 
    
Mansarda clădirii a fost transformată spectaculos de către designerul timişorean Ştefania Ţiplea. Este ca o pânză de păianjen frumos ţesută din grinzile şi stâlpii din lemn care s-au conservat impecabil de-a lungul atâtor ani.

 
Ştefania a început să schiţeze conceptul, iar primul gând care i-a venit după ce a văzut ca întreaga echipă gătea la birou şi chiar purta papuci de casă a fost un spaţiu care să fie un fel de home away from home, aşadar familiaritatea şi ideea de acasă au fost doi factori importanţi în schema conceptului de design interior. După ce au fost notate şi pasiunile membrilor echipei, Ştefania a conturat doua zone: una dedicata jocurilor şi IT-ului (cum altfel?) şi implicit legată de profilul muncii lor şi cealaltă, dedicată hobby-urilor – ski, snowboard şi sailing. Astfel «The Snowboard Room» şi «The Ski Room» sunt încăperi pentru întâlniri, care pot fi rezervate de membrii echipei. «The Sailing Area» găzduieşte birouri temporare pentru cei care doresc să se retragă din zona de open space şi să aibă ceva mai multă intimitate, precum şi pentru internii care se alătură echipei”, scrie site-ul designist.ro.


 
Există şi un mic spaţiu unde se poate lua o mică pauză, unde angajaţii se pot relaxa şi destinde. 

Citeşte şi:
 

 

Imagini din aceeasi galerie
Distribuie imaginea

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: