Librăria independentă „La Două Bufniţe” din Timişoara, premiată pentru curajul cu care a înfruntat pandemia

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Oana Doboşi şi Raluca Selejan au ridicat premiul oferit de Radio România Cultural
Oana Doboşi şi Raluca Selejan au ridicat premiul oferit de Radio România Cultural

Două timişorence, Oana Doboşi şi Raluca Selejan, şi-au propus să facă din pasiunea lor comună, cărţile, un business, înfiinţând prin iniţiativă privată/independentă Librăria “La Două Bufniţe”.

Gala Premiilor Radio România Cultural ediţia a XXI-a şi-a desemnat câştigătorii, la Teatrul Oden din Bucureşti, iar libăria independentă ”La Două Bufniţe” din Timişoara a primit ”Premiul special pentru literatură ” pentru modul curajos în care a înfruntat pandemia, devenind un exemplu de supravieţuire culturală în dificilele zile ale lockdownului.

„Asemenea întregului sector independent, am descoperit în pandemie foarte multe lucruri despre noi, despre afacerea noastră şi despre resursele de care dispunem. De fiecare dată când ne-a fost greu, am primit sprijin şi ajutor de la oamenii din jurul librăriei, începând cu familiile noastre. Acum, cu această nouă primejdie apărută la orizont, ne străduim să adunăm puţinele resurse rămase pentru a ne continua supravieţuirea. Acest premiu este una dintre ele, aşa că vă mulţumim din suflet, Radio România Cultural şi juriului care ne-a acordat această distincţie”, a transmis Oana Doboşi, una din fondatoarea librăriei din Timişoara. 

Povestea bufniţelor din Timişoara

Povestea librăriei independente La Două Bufniţe a început cu povestea prieteniei dintre Oana Doboşi şi Raluca Selejan, cu pasiunea lor pentru carte şi literatură şi a ajuns ca împreună cu echipa de librari şi comunitatea de cititori să creeze un adevărat loc de întâlnire culturală, al promovării literaturii şi al refugiului printre paginile cărţilor. 

La doua bufnite

În cazul librăriei La Două Bufniţe, susţin cele două fondatoare, ultimii doi ani au fost despre comunitate şi despre a face tot posibilul să nu îşi închidă uşile.

”Pasiunea noastră pentru carte a adunat în jurul nostru scriitori şi cititori deopotrivă care merg pe mâna recomandărilor noastre şi care ne apropie astfel de primul nostru model de librărie, de Shakespeare and Company din Paris. Deschisă de Sylvia Beach, o cititoare pasionată, a fost prima librărie de carte în limba engleză în Parisul anilor 1920. Mai mult decât atât, Sylvia Beach este editoarea primei ediţii a romanului Ulise de James Joyce, pentru că atunci când nicio editură nu a vrut să-l publice, şi-a asumat acest rol. Noi n-am publicat încă nici o carte, dar sunt cărţi în care credem şi cărora vrem să le oferim o viaţă cât mai lungă”, a declarat Raluca Selejan de la librăria La Două Bufniţe.


Vă mai recomandăm să citiţi:

Librăria "La Două Bufniţe" din Timişoara, recunoştiţă pentru activitatea depusă. 350 de evenimente culturale, 70 de scriitori şi-au lansat cărţile

S-a deschis "La Două Bufniţe", noua librărie independentă a Timişoarei. Un spaţiu pentru iubitorii de cărţi, cultură şi frumos, în Piaţa Unirii FOTO

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite