Lucian Bode: Centrul Internaţional de Cooperare Poliţienească va demara procedurile şi va proceda la aducerea în ţară a doamnei Udrea

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Elena Udrea  FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
Elena Udrea  FOTO Inquam Photos / Octav Ganea

Ministrul de Interne, Lucian Bode, a declarat marţi, la Parlament, că Centrul Internaţional de Cooperare Poliţienească va demara procedurile internaţionale, în astfel de situaţii şi va proceda la aducerea în ţară a doamnei Udrea, imediat după ce decizia instanţei va fi definitivă şi a precizat că având în vedere distanţa mică între Sofia şi Bucureşti, există posibilitatea de a fi transferată pe cale terestră.

”Procedura este una cunoscută, internaţională. În momentul în care această decizie de astăzi rămâne definitivă, ea putând fi atacată cu recurs în cinci zile, Centrul Internaţional de Cooperare Poliţienească va demara procedurile internaţionale, în astfel de situaţii şi va proceda la aducerea în ţară a doamnei Udrea”, a spus ministrul de Interne.

Demnitarul a precizat că poliţiştii vor decide cum se va întâmpla acest lucru. „Având în vedere distanţa mică între Sofia şi Bucureşti, vorbim despre posibilitatea de a fi transferată în România pe cale terestră”, a mai spus Bode.

Ministrul de Interne a mai explicat că Poliţia va comunica în cât timp ajunge Elena Udrea în ţară, în momentul în care decizia va deveni definitivă, în colaborare cu partea bulgară.

Judecătorii din Bulgaria au decis, marţi, că Elena Udrea va fi extrădată în România, dar decizia nu este definitivă şi poate fi atacată cu apel la Curtea de Apel de la Sofia.

 Elena Udrea a fost condamnată în urmă cu două săptămâni la şase ani de închisoare de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie în dosarul de corupţie legat de organizarea Galei Bute

EvenimentePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite