Librăria "La Două Bufniţe" din Timişoara, recunoştiţă pentru activitatea depusă. 350 de evenimente culturale, 70 de scriitori şi-au lansat cărţile

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Librăria independentă „La Două Bufniţe” din Timişoara a primit diploma de excelenţă în domeniul regenerării urbane.

Diploma de exelenţă în domeniul Regenerării urbane a fost înmânată de cei de la Biroul Teritorial al Regiunii de Dezvoltare Vest, care au ajuns la cea de-a 26 ediţie a decernării acestor distincţii. Oana Doboşi-Potcoacă şi Raluca Selejan, cele două „bufniţe” au fost premiate pentru activitatea lor de promovare a patrimoniului cultural european. 

„Această diplomă este dedicată Anului European al Patrimoniului Cultural-2018 cel ce ne modelează personalitatea şi viaţa de zi cu zi, indiferent că este vorba de oraşele, de peisajele, de obiectele noastre moştenite de la străbunii noştri, dar şi de literatura, de muzica, de filmele pe care le vedem şi în care ne recunoaştem, de poveştile pe care le spunem copiilor noştri, etc”, a anunţat arhitectul Radu Radoslav, de la Biroul Teritorial al Regiunii de Dezvoltare.   

Cele două timişorence, Oana Doboşi-Potcoavă şi Raluca Selejan, şi-au propus prin acţiunile lor să celebreze aceste forme diverse ale culturii, să facă din pasiunea lor comună, cărţile, un business, înfiinţând prin iniţiativă privată/independentă Librăria “La Două Bufniţe”.  

Construită în jurul cărţilor de literatură, de ştiinţe socio-umane, albume de artă şi literatură pentru copii, librăria s-a remarcat prin organizarea de evenimente culturale, prin lansări de carte, dezbateri şi întâlniri cu scriitori contemporani români sau străini, prin seri de film şi muzică, prin lectură de poveşti pentru copii, duminică de duminică şi prin promovarea scriitorilor, artiştilor şi artizanilor timişoreni. 

La Doua Bufnite

Până în momentul de faţă, în cadrul librăriei au avut loc peste 350 de evenimente culturale, ateliere pentru copii, seri de muzică şi film şi s-au lansat cărţile a peste 70 de scriitori români şi străini. 
 

Deschisă în decembrie 2016, librăria independentă La Două Bufniţe a primit numeroase premii şi distincţii, printre care Librarul Anului 2017 din partea Festivalului Internaţional de Poezie şi Muzică de Cameră ”Poezia e la Bistriţa”, a devenit membră în European and International Bookseller Federation şi este prezentă, anual, la târgurile de carte dedicate profesioniştilor din domeniu de la Londra şi Frankfurt.
 

Librăria independentă La Două Bufniţe s-a remarcat şi prin acţiuni sociale, prin donaţii de carte către Penitenciarul Timişoara, participarea la Clubul de Lectură al acestuia (la propunerea asociaţiei Bastionul ArtLitTim), prin colaborarea la acţiuni de colectare de cadouri pentru copiii defavorizaţi (în parteneriat cu Sfera Timişoarei) sau de produse de igienă destinate Centrului rezidenţial pentru fete victime ale abuzului (în parteneriat cu Pelicula Culturală).

Citiţi şi:

Bufniţele din Timişoara împlinesc un an. Povestea de succes a unei librării independente

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite