FOTO Poliţistul Cristian Amariei, ucis în misiune, a fost înmormântat cu onoruri militare. Peste o mie de oameni l-au condus pe ultimul drum

FOTO Poliţistul Cristian Amariei, ucis în misiune, a fost înmormântat cu onoruri militare. Peste o mie de oameni l-au condus pe ultimul drum

Înmormântarea poliistului Cristian Amariei FOTO Dani Dancea

Sute de oameni simpli şi zeci de poliţişti s-au adunată astăzi la Recaş pentru a-l conduce pe ultimul drum pe Cristian Amariei, poliţistul împuşcat duminică mortal în timpul unei misiuni de capturare a unui infractor.

GALERIE FOTO

Lângă sicriu se află soţia poliţistului ucis şi cei doi copii rămaşi orfani. Sunt prezenţi rude şi prieteni, dar şi mulţi locuitori din Recaş. De asemenea, colegii poliţistului din IPJ Timiş sau din ţară au venit în număr mare să-l conducă pe ultimul drum. 
 
Nu lipseşte de la funeralii nici şeful Poliţiei Române, chestorul Ioan Buda.

Este aşteptat şi Ioan Selejan, mitropolitul Banatului.

Naşa de botez a poliţistului a venit de la Pietroasa pentru a fi alături de familia îndurerată. Aceasta povesteşte cum a aflat de moartea lui Cristian. 
 
“Povesteam cu colegii şi unul spune; uite un poliţist împuşcat la Recaş. Am întrebat cum, la vânătoare? S-a uitat mai bine şi a văzut că e vorba de Cristi al nostru. Am început să plângem. E păcat că a căzut prea tânăr, au rămas doi copii după el. Şi el a crescut fără mamă”. 
 
Cornelia Paul, o apropiată a familiei Amariei îl descrie pe poliţistul căzut la datorie ca...un om de nota 10:

"L-am cunoscut foarte bine pe Cristi. Eram şi prieteni de familie, ne întâlneam des la evenimente plăcute, nu ca asta. Pot să spun că a fost un băiat de nota 10, un om exemplar din toate punctele de vedere. Un bun familist, pot să spun că am un regret enorm pentru ceea ce s-a întâmplat”. 
 
Unul dintre copii a terminat clasa a VIII-a şi se pregătea de banchet. Colegii au anulat banchetul şi banii strânşi i-au donat familiei.

Fostele femei de serviciu de la şcoala din Iosifalău, acolo unde Cristian Amariei a crescut, au venit şi ele să fie alături de familia îndoliată.
 
 
 
 

 
 
Cum a fost ucis poliţistul

Cristian Amariei a fost mobilizat duminică împreună cu colegul lui de la postul de Poliţie din oraşul timişean Recaş pentru prinderea unui infractor urmărit internaţional. Cei doi au plecat împreună cu alţi doi poliţişti de la Investigaţii Criminale în satul Izvin, la aproximativ 5 kilometri de Recaş, unde aveau informaţii că Marcel Lepa se ascundea într-o casă. Fugarul a sărit pe o fereastră în faţa agentului Amariei, pe care l-a împuşcat de la mică distanţă cu două gloanţe: unul în zona sternului şi al doilea la baza gâtului, în trahee. Un alt poliţist a fost rănit la picior.  
 
Ionel Marcel Lepa, bărbatul în vârstă de 47 de ani din Lugoj, judeţul Timiş, a fost prins luni dimineaţa la aproximativ 37 de ore de la comiterea crimei. Lepa a fost prins în casa unui prieten al său din Remetea Mare, unde se adăpostise şi în seara precedentă.
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Imagini din aceeasi galerie
Distribuie imaginea

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: