EXCLUSIV: Dezvăluirile unui fost traficant de aur: "Procurorii luau aur ca să ne scape de dosarele penale"

EXCLUSIV: Dezvăluirile unui fost traficant de aur:

Marius Perian

Marius Perian, cunoscut în Timişoara sub pseudonimul „Primarul nopţii”, este unul din cei mai mari traficanţi de metale preţioase de pe vremea lui Ceauşescu.

Ştiri pe aceeaşi temă

Timişoara: Zaher Iskandarani a recuperat aur de zeci de mii de euro de la statul român

Chiar dacă au fost mereu pe urmele sale, Marius Perian a reuşit de fiecare dată să scape de urma miliţienilor, iar între 1972-1986 prin mâinile sale au trecut peste un milion de mărci germane. „De câteva ori mi-au luat şireturile şi cureaua, la arest, dar am scăpat de fiecare dată. Pe vremea aceea infracţiunile se legalizau cu aur. Procuratura accepta diferite cantităţi de aur în schimbul scoaterii de sub urmărire penală”, a spus Marius Perian. Acesta susţine cumpăra aurul din Italia şi Elveţia şi îl vindea în ţară la preţuri mult mai mari.

Miliţienii nu au găsit aur în casă

Marius Perian a fost coleg de bancă cu Florin Călinescu, la şcoala primară, însă nu a reuşit să termine liceul pentru că s-a apucat de afacerile cu aur. Acesta povesteşte că miliţienii au intrat de multe ori în casa lui. „În 1981 mi-au confiscat 150.000 de lei. În 1983 au luat aparatură electronică de foarte mare valoare. Culmea, toate erau cu acte în regulă. O dată am aruncat televizoul pe geam, să nu fie nici al meu, nici al lor. Aur nu găseau la mine. Nu eram nebun să ţin în casă aşa ceva”, a mai spus Perian.

Căpitanul Bucur a confiscat 1 tonă şi jumătate de aur

Căpitanul Viorel Bucur, de la Miliţia Economică a fost cel care în perioada 1978-1989 s-a ocupat de confiscarea de aur, valută şi alte obiecte de preţ, deţinute de cetăţenii străini, dar şi de aşa-numiţii “bişniţari”. “Bebe Bucur a fost unul din cei tari miliţieni din toate timpurile. A fost şeful de la Serviciul Economic, iar în 12 ani a confiscate 1 tonă şi jumătate de aur şi peste 15 milioane de mărci. Toate au fost predate Băncii Naţionale”, a mai spus Perian.

"M-am născut în centru şi aveam frigiderul plin tot timpul"

Marius Perian a fost unul din timişorenii care au trăit bine şi pe vremea comunismului. S-a născut în plin centrul oraşului, vizavi de Fântâna cu Peşti. Tată său a lucrat în armată, la contrainformaţii, iar mama lui a fost contabilă la alimentara din Piaţa Victoriei. „Nu duceam lipsă de nimic, niciodată. Frigiderul a fost mereu plin”, a povestit Perian. Deşi a rulat foarte mulţi bani, timişoreanul susţine că în oraş erau alţii cu mult mai bogaţi ca el. „Împăratul banilor era între 1970-1985 Pătru Fercovia, din Ronaţ. Putea să manipuleze şi 1 milion de mărci pe lună”, a mai spus Perian. În 1972 a fost anchetat pentru trafic internaţional de metale preţioase şi valută, la Bucureşti.

"Primarul nopţii" din Timişoara a făcut sex cu 2.000 de femei

Umbla la "Conti", Loyd şi Palace

Făcea parte din lumea bună a oraşului, iar din cauza afacerilor cu aur avea uşile deschise peste tot. Era printre clienţii fideli de la Cina, Continental, Loyd sau Palace. „Pe atunci era locuri foarte exclusiviste. Mergeau copii de miniştri, doctori, securişti. La Continental era program de cabaret. Ţinea trei ore, iar intrarea costa 75 de lei. Dar intrai greu, pentru că era mereu plin”, a mai povestit Perian.

În 1986 a reuşit să cumpere un paşaport cu viză de Germania şi a părăsit ţara.

Justiţia joacă ping-pong cu procurorul general şi sporul de suprasolicitare neuropsihiatrică

Şeful procurorilor din Timiş a muncit cât 12 procurori de lux plătiţi cu 1.200.000 de lei

CITEŞTE DESPRE SECTRETOMANIA PROCURORULUI GENERAL :

Procurorii de lux din Banat, plătiţi cu mii de euro, şi-au secretizat lenea

CLICK AICI PENTRU A VEDEA FOTOGALERIE CU PROCURORUL GENERAL CÂND IA ZIARUL ÎN CARE ESTE CRITICAT

CITEŞTE AICI DETALII DESPRE PROCURORUL CU 1.300 DE DOSARE PENALE CARE A LUCRAT TOT LA PARCHETUL DE PE LÂNGĂ JUDECĂTORIA TIMIŞOARA ÎN 2009 ŞI A FOST AVANSAT

citeste totul despre: