Dominic Fritz, validat ca primar al Timişoarei. Tribunalul Timiş a respins cele trei apeluri împotriva sa

Dominic Fritz, validat ca primar al Timişoarei. Tribunalul Timiş a respins cele trei apeluri împotriva sa

Dominic Fritz, noul primar al Timişoarei

Tribunalul Timiş a respins cele trei apeluri împotriva hotărârii de validare a mandatului de primar al lui Dominic Fritz.

Dominic Friz va fi invesitit în funcţia de primar al Timişoarei, vineri, 30 octombrie. Tribunalul Timiş a respins, astăzi, cele trei apeluri împotriva hotărârii de validare a mandatului de primar. 

”Sunt, de azi, primar validat definitiv al Timişoarei. 

Tocmai am vorbit şi cu d-na Prefect, care mi-a comunicat că voi fi învestit în funcţie vineri, 30 octombrie, la ora 10:00. 

Tribunalul Timiş a respins cele trei apeluri împotriva hotărârii de validare a mandatului meu de primar, prin care se invoca o incompatibilitate între calitatea mea de cetăţean european şi dreptul de a candida la Primărie. Judecătorii au confirmat legalitatea validării mandatului meu, a candidaturii mele şi votul timişorenilor. S-a respins de asemenea cererea de sesizare a Curţii Constituţionale. 
 
Este o victorie nu doar a mea ca persoană, este a timişorenilor care au dat votul lor unui cetăţean european. Decizia de azi consfinţeşte acest vot. A învins o idee, a Europei comune, principiul că orice cetăţean european are dreptul să participe la alegeri în localitatea în care a ales să stabilească. Este şi o victorie pentru toţi românii care s-au stabilit în alte state europene şi cărora li se recunoaşte un drept fundamental, acela de a fi implicaţi în deciziile privind direcţia comunităţilor în care trăiesc.  
 
Mă bucur imens că Timişoara a deschis un drum care stabileşte odată pentru totdeauna ideea Europei comune în care suntem egali în drepturi. Acum chiar: hai să ne apucăm de treabă, Timişoara!”, a anunţat Dominic Fritz, pe Facebook.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările