Decizie în forţă luată de primarul Nicolae Robu pentru proiectul „Timişoara, Capitală Europeană a Culturii“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Primăria Timişoara asumă implementarea proiectului Timişoara Capitală Europeană a Culturii FOTO Eye in The Sky
Primăria Timişoara asumă implementarea proiectului Timişoara Capitală Europeană a Culturii FOTO Eye in The Sky

Consiliul Local Timişoara a luat o decizie radicală în privinţa proiectului „Timişoara, Capitală Europeană a Culturii“. Aleşii locali au aprobat un proiect prin care Asociaţia Timişoara 2021, care ar fi trebuit să se ocupe de gestionarea evenimentelor culturale, este scoasă din joc.

În urma unui lung şir de conflicte din interiorul Asociaţiei Timişoara Capitală Europeană a Culturii, dar şi a criticilor aduse în repetate rânduri Asociaţiei de oameni de cultură sau organizaţii cultural, primarul Timişoarei, Nicolae Robu, a anunţat o decizie radicală: ieşirea Primăriei Timişoara, care este principalul finanţator, din Asociaţia Timişoara 2021 şi implementarea programului cultural asumat prin dosarul cu care Primăria Timişoara. 

Decizia a fost luată „în forţă”, aşa cum îi place primarului Nicolae Robu să spună atunci când se referă la proiectele sale.

În urma propunerii făcute de primarul Robu, Consiliul Local Timişoara a aprobat marţi proiectul de hotărâre prin care Municipiul Timişoara îşi asumă proiectul Timişoara 2021. 

„S-a aprobat preluarea sarcinii de implementare a proiectelor culturale angajate prin dosarul de candidatură la titlul de capitală europeană a culturii, de către municipalitate, imediat prin Casa de Cultură a Municipiului, ulterior, în cel mai scurt timp posibil, printr-o structură nouă, dedicată, cu personalitate juridică, ce se va numi Centrul de Proiecte Culturale şi Administrare a Moştenirii Capitalei Culturale Europene”, a explicat Robu.

Odată cu luarea deciziei de asumare a implementării programului cultural Timişoara 2021, Consiliul Local Timişoara a decis şi dublarea sumei alocate ONG-urilor culturale sub formă de finanţări nerambursabile de la 1,5 milioane lei, la trei milioane de lei. 

„S-a lansat competiţia de proiecte culturale cu finanţare nerambursabilă dedicată ong-urilor culturale, cu noutatea impunerii orientării acestora spre angajamentele luate prin dosarul de candidatură, prevăzându-se o perioadă de studiu al acestuia de către aplicanţi. S-a aprobat noua organigramă, într-o formulă ce pregăteşte înfiinţarea efectivă printr-o viitoare hotărâre de Consiliu Local a Centrului de Proiecte Culturale şi Administrare a Moştenirii Capitalei Culturale Europene, prin disponibilizarea posturilor cu care se va crea această structură”, a mai explicat primarul Nicolae Robu.

Deciziile luate de Consiliu Local vin pe fondul aşteptării unei decizii a Comisiei Europene cu privire la amânarea anului în care Timişoara este Capitală Europeană a Culturii din cauza crizei COVID. Astfel, Timişoara ar putea deveni capitală culturală în anul 2022 sau chiar 2023.

Vă mai recomandăm: FOTO Moştenirea lăsată după Capitala Culturală Europeană. Rijeka 2020 vs. subfinanţarea proiectului Timişoara 2021 Timişoara-Capitala Culturală Europeană, dincolo de vorbe. Primăria a dat aproape 1 milion de euro, Ministerul Culturii doar 7.000 de lei

Timişoara



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite