Ioan Holender, despre ce a ajuns proiectul Timişoara 2021. “Sunt trist, decepţionat şi revoltat”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ioan Holender
Ioan Holender

Ioan Holender, fost director al Operei de Stat din Viena, dar şi fost preşedintele de onoare al Asociaţiei Timişoara Capitală Culturală Europeană, este "trist, decepţionat şi revoltat”.

Ioan Holender, timişoreanul care a condusOpera de Stat din Viena în perioada 1992-2010, a transmis un mesaj în care îşi arată dezamăgirea faţă de situaţia în care a ajuns proiectul Timişoara Capitală Culturală Europeană. 

"<Tot Banatu-i fruncea> s-a înecat în Begheul împuţit. Am fost tare mândru să accept invitaţia de a prelua preşedinţia onorifică a Asociaţiei Timişoara Capitală Culturală Europeană din oraşul meu de baştină, al cărui cetăţean de onoare sunt. Dar după ce timp de peste un an de zile nu am fost nici informat despre ceea ce se plănuieste şi nici nu mi-a fost solicitată părerea în privinţa a ceea ce cred eu că ar trebui să se întâmple, şi neprimind niciun răspuns la întrebările mele adresate persoanei însărcinate cu desfăşurarea Programului Cultural TM2021, am părăsit pajiştea pe care încă de la început am fost împiedicat să păşesc. Am privit aşadar totul dinafara terenului alături de Marcel Tolcea, Marilen Pirtea, Viorel Marineasa, Cornel Ungureanu, Brînduşa Armanca, Pia Branzeu şi alţi intelectuali şi piloni culturali ai oraşului meu.

Şi astăzi sunt întrebat de ziariştii din Viena, oraşul în care trăiesc, despre scandalurile referitoare la titlul de Capitală Europeană a Culturii, acordat anul viitor Timişoarei <mele>.
 

Din cauza unor neputincioşi, a unor politicieni corupţi şi incompetenţi, cu interese personale, vanitoşi şi fără scrupule, Timişoara <mea> a ajuns să fie văzută mai rău decât era înainte de a fi candidata aleasă.
 

Sunt trist, decepţionat şi revoltat”, a transmis Ioan Holender.

Citiţi şi:

Timişoara Capitală Culturală. Apelul fostului director al Operei din Viena, timişoreanul Ioan Holender: „Să fim atenţi. Există experienţe negative”


Proiectele Timişoara Capitală Culturală Europeană ar putea fi gestionate de Casa de Cultură a Municipiului


Proiectul Timişoara Capitală Culturală Europeană va fi preluat şi asumat de primarul Nicolae Robu

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite