Cum au transformat polonezii o zonă industrială în spaţiu de shopping şi de socializare în Timişoara VIDEO FOTO

Cum au transformat polonezii o zonă industrială în spaţiu de shopping şi de socializare în Timişoara VIDEO
FOTO

FunShop Park Timişoara FOTOGRAFII Ş. Both

Compania poloneză Scallier a deschis la Timişoara, joi, 12 mai, un Funshop Park, al treilea retail park pe care l-au deschis deja în România, după Roşiorii de Vede şi Focşani.

Ştiri pe aceeaşi temă

Calea Buziaşului din Timişoara era multă vreme cunoscută pentru fabrici şi uzine care funcţionau una lângă alt, pe de o parte şi cealaltă a bulevardul. Era cea mai importantă zonă industrială din perioada comunismului. După revoluţie s-au închis multe, altele s-au transformat. 

GALERIE FOTO DESCHIDEREA FUNSHOP PARK TIMIŞOARA
 
Fabrica de detergenţi Dali, fabrica de vopsele Azur, Tehnometal, Spumotim, Draxelmaier, AEM, Continental Automotive sunt doar câteva nume de fabrici care astăzi funcţionează în zonă. 
 
De ani buni, cartierul Buziaşului este în plină dezvoltare şi a devenit prietenoasă pentru locuitorii ei. 
Un teren de peste 10.000 de metri pătraţi, cândva pline de hale industriale, a fost cumpărat de compania poloneză Scallier, pentru a dezvolta un strip mall pentru locuitorii zona Buziaşului. 
 
Centrul comercial FunShop Park Timişoara, dezvoltat de Scallier a fost inaugurat joi, 12 mai 2022. Este al treilea retail park pe care îl au polonezii în România, după Roşiorii de Vede şi Focşani, inaugurate anul trecut.


FOTO Scallier
 
Urmează să fie inaugurate centrele de la Moşniţa Nouă (comuna de lângă Timişoara) şi Vladimirescu (judeţul Arad), apoi cele din Hunedoara, Vaslui şi Turda.

Dezvoltatul a anunţat că va construi centre comerciale sub brandul FunShop Park şi la Ploieşti, Otopeni, Ovidiu şi Reghin, urmând ca în 2023 să ajungă la un total de 11 centre comerciale, cu o suprafaţă închiriabilă de peste 90.000 metri pătraţi.

Funshop Park face parte din portofoliul companiei poloneze Scallier, care se ocupă de servicii de investiţii în imobiliare comerciale complete, precum şi administrarea acestor active, concentrându-se pe maximizarea valorii proprietăţilor în timp.

FOTO Scallier
 
Compania a fost înfiinţată în 2011 şi este specializată în sectorul parcurilor comerciale, galerii regionale, săli şi facilităţi comerciale independente. Oferta sa este dedicată atât investitorilor din sectorul privat, cât şi instituţiilor. Valoarea proprietăţilor se ridică la 120 de milioane de euro.
 
Compania anunţă că Funshop Park este un nou lanţ de parcuri comerciale care vor fi construite în oraşe mici şi mijlocii din România, având facilităţi compacte adaptate nevoilor comunităţilor locale.

 
Spaţii de shopping şi relaxare
 
Timişorenii vor avea acces la magazine renumite precum C&A (al treilea din oraş), Flanco (a doua unitate), KIK (a treia unitate), Pepco (al 13-lea magazin din zona metropolitană Timişoara), Noriel (al treilea magazin). Premiere în oraş sunt Numero Uno, Sportissimo şi Agroland. Maxi Pet a deschis primul zoo-hypermarket din vestul ţării. De asemenea s-au mai deschis magazine Tedi, Xpress, Takko şi restaurantele Mesopotamia şi Noodle Pack. 
 
 
Lângă terasele restaurantelor a fost amenajat şi un loc de joacă pentru copii.
 
Ancora centrului comercial este un supermarket Kaufland.
 
Nu în ultimul rând, acum se află în amenajare al patrulea KFC din Timişoara, prima locaţie de tip Drive-Thru din oraşul de pe Bega. Acesta va fi deschis în perioada următoare, împreună cu alte noi magazine.
 
KFC Drive-Thru este în construcţie
 
FunShop Park Timişoara are şi aproximativ 270 de locuri de parcare, alte 300 fiind amenajate de Kaufland.
 


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

FOTO McDonald’s, un veritabil simbol al capitalismului, a deschis cel de-al treilea restaurant din Timişoara

Imagini din aceeasi galerie
Distribuie imaginea

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările