FOTO A fost inaugurat Iulius Town Timişoara, investiţie totală în valoare de 442 de milioane de euro

0
0

Compania Iulius şi Atterbury din Africa de Sud au inaugurat la Timişoara proiectul mixt Iulius Town, cea mai mare investiţie din regiune, în valoare totală de 442 de milioane de euro.

GALERIE FOTO

Iulius Town a presupus integrarea Iulius Mall într-un proiect amplu de regenerare urbană. Din valoarea totală a proiectului, până în prezent s-au investit 327 de milioane de euro, incluzând şi Iulius Mall, la care se adaugă alte 115 milioane de euro destinaţi dezvoltării celei mai înalte clădiri de birouri din România, aflată în construcţie.

Iulius Town reprezintă primul ansamblu de tip mixt realizat în vestul ţării şi cel de-al doilea din portofoliul companiei Iulius, după Palace Iaşi. Este un proiect regional, care se adresează Timişoarei, cât şi clienţilor din judeţele limitrofe şi din Serbia şi Ungaria.

“În 2005, când inauguram Iulius Mall Timişoara, ştiam că nu ne vom opri aici, iar clienţii noştri au confirmat această aşteptare. Astăzi, Iulius Town este oraşul din oraş, un proiect multifuncţional care generează valoare adăugată pentru comunitate şi întreaga zonă. Împreună cu partenerul nostru, compania Atterbury Europe, am dezvoltat un pol de business regional, care contribuie la dezvoltarea economică, dar şi un spaţiu cosmopolit de shopping şi relaxare, unic în România”, a spus Iulian Dascălu, preşedintele companiei Iulius.image
image

“În iunie 2017, am semnat cu Iulius un joint venture 50/50 pentru accelerarea ritmului rapid de dezvoltare pentru Ilius Town Timişoara şi alte proiecte. Parteneriatul nostru produce rezultate solide, după cum se poate vedea în prima etapă absolut impresionantă a dezvoltării mixte cu funcţiuni de retail, divertisment şi clădiri de birouri”, a declarat Henk Deist, CEO al companiei Atterbury.

image

Iulius Town este cel mai important proiect de real estate inaugurat anul acesta pe piaţa din România. Oferă cea mai mare suprafaţă de retail din afara Bucureştiului – 120.000 metri pătraţi, 450 de magazine – şi cea mai mare ofertă de spaţii de birouri clasa A din regiune – peste 100.000 metri pătraţi. 

image
image


Iulius Town oferă branduri internaţionale în premieră, cele mai frumoase şi mai noi concepte de magazine disponibile în Europa, precum şi o carietate de cafenele şi restaurante tematice (mexican, mediteranian, libanez, italian, grecesc, sârbesc etc.), cu terase şi privelişti spre zona verde. 
 

image


 

Oferta va fi completată cu o extindere a Wolrd Class, care va deschide cel mai mare centru de fitness din România, cu piscină semiolimpică. De asemenea, Cinema City va inaugura un cinema multiplex extins, cu o capacitate de 12 săli şi va implementa, pentru prima dată în fara capitalei, conceptul cinema VIP, cu cină şi film în sistem all inclusive.Iulius Gardens, ancora principală a proiectului

image

Parcul Iulius Town a presupus o investiţie în valoare de 8,7 milioane de euro şi fost realizat de o echipă de specialişti din Italia, Germania şi România. Spaţiul verde integrează 10.000 de arbuşti şi 1.400 de arbori de talie mare, transportaţi de la pepiniere din Italia cu peste 500 de autocamioane. Parcul beneficiază de suprafeţe generoase acoperite cu gazon special, care permite traficul intens. Parcul mai include un lac, pe o suprafaţă de 800 de metri pătraţi, un carusel veneţian etajat pentru copii, un foişor, alei de promendă şi piaţete pentru evenimente şi târguri în aer liber. 

image
image

Iulius Town dispune şi de un centru ultramodern de conferinţe, cu trei săli elegante şi o capacitate de până la 1.000 de persoane.
 

image

În ansambu se va deschide, pe 9 septembrie, prima grădiniţă din Timişoara cu predare în limba engleză după curriculum britanic, dar şi o şcoală primară.

image

Prima etapă de dezvoltare a Iulius Town include peste 100.000 de metri pătraţi de birouri, în care vor lucra aproximativ 13.000 de persoane. Primele trei clădiri sunt operaţionale, printre chiriaşi numărându-se companii multinaţional din IT, automotive şi customer support.Al patrulea imobil office, aflat în construcţie, va fi şi cea mai înaltă clădire din România. UBC 0 (155 metri înălţime, 27 de etaje) va include 52.000 metri pătraţi închiriabili de birouri, un hub medical, restaurante, magazine şi un centru de conferinţe.

image
image

Iulius Town a presupus şi investiţii semnificative în infrastructură, în valoare de 13 milioane de euro. Străzile din proximitatea proiectului au fost lărgite şi modernizate, iar un tunel auto cu două benzi pe sens, care traversează ansamblul, contribuie la fluidizarea traficului. Toate aceste investiţii vor fi donate municipalităţii.

image
image

Pe lângă rolul său funcţional, tunelul este o veritabilă galerie de artă murală de dimensiuni impresionante, datorită lucrărilor realizate de 30 dintre cei mai buni grafferi din lume. Acest proiect s-a desfăşurat pe o suprafaţă de 2.000 de metri pătraţi şi a beneficiat de participarea unor artişti din venezuela, Brazilia, Mexic, Spania, Italia, Republica Moldova şi România. 

image

Alte 40,7 milioane de euro au fost investite în spaţii de parcare (într-o parcare supraetajată şi una subterană), numărul locurilor disponibile depăşind 4.000. La acestea se adaugă cele 800 de spaţii pentru parcarea bicicletelor din întreg ansamblul. 

image

Contribuţiile directe la bugetul local furnizate de Iulius Town sunt estimate la peste 6,5 milioane de euro pe an din impozite pe clădiri.

image

Cu ocazia inaugurării, în Iulius Town sunt programate trei zile de festival cu evenimente speciale, desfăşurate sub sloganul „Luminăm Timişoara împreună”. Vineri va avea loc vernisarea expoziţiei de graffity Under Town din tunelul auto, cu activităţi de street art. Seara, timişorenii sunt aşteptaţi la Microcosmos Acrobatic Show, o paradă de structuri mecanizate gigant, care se vor transforma în scene pentru acrobaţii aeriene. 

image

Pe 31 august, Timişoara va doborî un record mondial Guinness: cele mai multe lumini LED aprinse simultan. Seara va continua cu concert Smiley şi Feli şi cu un show de artificii. 

image


1 septembrie este dedicat copiilor, pe care îi aşteaptă Gaşca Zurli.
 

image

Cele trei zile se vor încheia cu spectacolul de artă stradală Constellation, un univers fantastic al constelaţiilor şi zodiacului, transpus în baloane uriaşe. 

image

Iulius Town în cifre:

Investiţie: 442 milioane euro dezvoltare Iulius Town: 105 milioane euro Iulius Mall Timişoara + 222 milioane euro 3 clădiri de birouri, retail, parc, parcări, infrastructură + 115 milioane euro clădirea de birouri UBC 0, aflată în construcţie.
 

Suprafaţă construită: 443.000 mp (inclusiv Iulius Mall şi UBC 0)

Retail: 120.000 mp, cea mai mare zonă de cumpărături din afara Bucureştiului

450 de magazine, cafenele şi restaurante tematice

Noutăţi: Zara Home, Oysho, Peek & Cloppenburg, Liu Jo, Intimissimi, Marks & Spencer, Distinctive multibrand - A | X Armani Exchange, Napapijri şi Pepe Jeans London, Superdry & New Era, Next (kids), Sizeer, Grid, Primigi, Teilor Credentials, Beautik Haute Parfumerie, Meli Melo Deco etc.

Cinema multiplex: 12 săli; cinema VIP - cină şi film all inclusive

Cel mai mare centru de fitness din România: 3.400 mp

Trafic: 20 milioane de persoane anual

Office: 100.000 mp de spaţii office, 4 clădiri clasa A

image

30 de companii: Intel, Microsoft, Veoneer, ACI Worlwide, Ness Digital Engineering, Atos, Visma Software, NTT Data, Bitdefender, Endava, Steadforce, Virtual 7, Cognizant, Azets Insight etc.

UBC 0: 155 de metri şi 27 de etaje, cea mai înaltă clădire din România

13.000 de angajaţi în clădirile de birouri (inclusiv UBC 0)

3.000 de angajaţi retail

3 săli de evenimente, până la 1.000 de participanţi

3.000 mp hub medical în UBC 0

13 milioane euro modernizare infrastructură

Tunel auto: două benzi pe sens, 200 m lungime


4.000 de locuri de parcare
„Sunt fericit! Mă interesează ca tinerii noştri să aibă posibilitatea de realizare în viaţă, aici, în România. Se vine şi cu contribuţii majore la bugetul local, sper că multe milioane de euro vom încasa. Este foarte important că se vine şi cu o foarte mare varitate de servicii către populaţie, de nivel foarte ridicat. Este la fel de importantă şi oferta de condiţii de loisire. Aici nu există şomaj, toată lumea munceşte şi oamenii au nevoie de şi să se relaxeze, în condiţii de cel mai înalt nivel...Noi avem şi misiunea de a asigura cadrul pentru dezvoltarea a ceea ce cred că se va numi <Noua Timişoară>. Pot spune că marcăm nucleul a ceea va însemna centrul noii Timişoara. Nu se va mai putea face orice în această zonă, pentru că Iulius a ridicat mult ştacheta…Prin 2013, am văzut ce a făcut domnul Iulian Dascălu la Iaşi. Am fost impresionat să văd că un român a reuşit să facă aşa ceva. Dânsul mi-a prezentat atunci, cu titlul confidenţial, idei de dezvoltare şi în Timişoara. Nu se putea vorbi public despre ele atunci. Peste câţiva ani, domnul Dascălu m-a căutat şi mi-a spus că este gata să pornească investiţia, cu condiţia ca eu îmi păstrez poziţia de suport pentru asemenea dezvoltare. Mă bucur că am avut încredere”, a declarat primarul Niclae Robu, care îi va cere Consiliului Local Timişoara să-i înmâneze titlul de Cetăţean de Onoare pentru Iulian Dascălu.image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
Timişoara


Ultimele știri
Cele mai citite