Comuna din Timiş unde primarul care a pierdut alegerile e încă în funcţie. „E clar că vrea să tărăgăneze lucrurile“

Comuna din Timiş unde primarul care a pierdut alegerile e încă în funcţie. „E clar că vrea să tărăgăneze lucrurile“

Silvia Fechete aşteaptă să fie înceapă lucrul la Primăria Otelec

Pro România a reuşit să câştige două primării din Timiş, în urma alegerilor din septembrie. Este vorba de Variaş şi Otelec. Primarul din comuna Otelec nu a fost instalat nici până azi în funcţie.

Ştiri pe aceeaşi temă

Silvia Fechete (32 de ani) a câştigat lejer fotoliul de primar la Otelec, cu aproape 50 la sută din voturi. Candidata Pro România a strâns 348 de voturi. Pe locul doi, s-a aflat fostul primar, liberalul Vasile Pascu, care a reuşit să strângă mai puţin de o sută de voturi. Celelalte voturi au fost împărţite între ceilalţi candidaţi. 
 
Cu toate astea, primăriţa nu se poate apuca de treabă, pentru că nu a fost încă învestită în funcţie. Pare incredibil, dar primarul în funcţie e încă tot Vasile Pascu. 
 
“Suntem deja în noiembrie şi încă nu am fost învestită, dar nici nu ştiu când o să fiu. Fostul primar, de la PNL, încă e în funcţie. El ar fi trebuit să fie consilier. Dar nu a fost validat, pentru că nu şi-a depus cazierul la dosar. A făcut contestaţie în termen şi apoi, în 30 octombrie, a făcut apel”, a spus Silvia Fechete. 
 
Silvia Fechete, primarul ales la Otelec, crede că fostul edil, învins la alegeri, trage de timp. 
 
“E clar că vrea să tărăgăneze lucrurile. După ce o să intru în primărie o să şi aflu. Am fost validată, dar doar după ce depun jurământul o să intru eu şi o să plece el. Până atunci nu pot să fac nimic. Este o procedură, trebuie să aştept decizia judecătoriei după apelul făcut de fostul primar. Între timp mă sună femeia de la Achiziţii, că avem un program pe AFIR, el nu prea e”, a declarat Silvia Fechete. 
   
Următorul termen de judecată al apelului fostului primar va avea loc marţi, 17 noiembrie. Instanţa trebuie să decidă dacă va fi acceptat Vasile Pascu ca şi consilier local sau nu, pentru ca apoi Silvia Fechete să depună, în sfârşit, jurământul. 

Vă mai recomandăm:

Harta alegerilor locale 2020. Ce culori au primarii oraşelor şi comunelor din Timiş. Galbenii vor conduce 47 de localităţi

Primarul român din Germania, în oglindă cu neamţul ales la Timişoara. „Au spus şi despre mine că sunt neomarxist”

VIDEO Dominic Fritz, primarul german al Timişoarei: Un oraş european a ales un primar european

Jorge Gonzalez, spaniolul din Consiliul Local Timişoara: „Oraşul se întoarce la ceea ce nu ar fi trebuit să piardă”

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările