Spitalul din Târgu Cărbuneşti are nevoie urgentă de un rezervor de oxigen

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Spitalul din Târgu Cărbuneşti a rămas fără oxigen
Spitalul din Târgu Cărbuneşti a rămas fără oxigen

Conducerea spitalului din judeţul Gorj rămas fără oxigen pentru tratarea bolnavilor de COVID-19 a solicitat achiziţionarea unui rezervor de urgenţă.

„Am solicitat achiziţionarea unei staţii de urgenţă pentru distribuţia oxigenului din butelii. Este un fel de rastel cu două rânduri cu câte zece butelii, legate printr-un sistem automat de evacuare, care intră în funcţiune în momentul în care concentraţia şi presiunea din dispozitivul pe care îl avem în prezent este scăzut. Nu ne mai dorim să se întâmple un incident asemănător cu cel din urmă cu aproximativ două săptămâni“, a spus Constantin Târziu, managerul Spitalului de Urgenţă Târgu Cărbuneşti.

Primar nemulţumit că banii de la guvern s-au împărţit politic

Primăria oraşului Târgu Cărbuneşti urmează să asigure finanţarea necesară pentru a achiziţiona o rezervă de oxigen: „Încercăm să sprijinim activitatea spitalului şi există o solicitare pentru alocarea unei sume de 75.000 de lei de care spitalul are nevoie pentru a asigura o suplimentare a oxigenului. Vom încerca să găsim resurse şi la rectificarea bugetară de luna aceasta să găsim fondurile necesare“, a spus primarul oraşului Târgu Cărbuneşti, din judeţul Gorj. Acesta este nemulţumit de faptul că banii din fondul de rezervă al guvernului au fost împărţiţi pe criterii politice: „Am primit doar o sumă de 100.000 de lei, în timp comunele conduse de primari de la PNL au beneficiat de 400.000 de lei, iar oraşele de un milion de lei. Aşteptam mai mulţi bani, având în vedere că la Târgu Cărbuneşti este un spital suport COVID-19, faţă de alte oraşe sau localităţi.

Raport întocmit de către o comisie de control

Un raport întocmit de către o comisie de control numită din ordinul Prefectului judeţului Gorj a constatat că spitalul nu desemnase o persoană care să verifice stocatorul de oxigen şi nivelul din acesta. „Prin contractul încheiat cu firma care trebuie să se ocupe de stagia de oxigen se stabileşte că aceasta verifică prin telemetrie la distanţă nivelul de oxigen şi că nu este nevoie să se ocupe o persoană din partea spitalului de acest aspect“, a mai spus Constantin Târziu. 

Vă recomandăm să mai citiţi 

Un gorjean s-a ales cu dosar penal după ce s-a reclamat singur la poliţie. Riscă să ajungă la închisoare

60 de absolvenţi de învăţământ dual, angajaţi de CEO

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite