Serviciul de Ambulanţă din Gorj, fără medici. „Recomand cetăţenilor să nu facă infarct, să nu fie implicaţi în accidente grave, să nu moară“

Serviciul de Ambulanţă din Gorj, fără medici. „Recomand cetăţenilor să nu facă infarct, să nu fie implicaţi în accidente grave, să nu moară“

Ambulanţele din Gorj au funcţionat în Ajunul Crăciunului fără medic                                     Foto: Alin Ion

Toate ambulanţele din judeţul Gorj au funcţionat, vineri, 24 decembrie, fără medic. Această situaţie a apărut ca urmare a faptului că Serviciul Judeţean de Ambulanţă Gorj se confruntă cu o lipsă de doctori.

Ştiri pe aceeaşi temă

Marin Popescu, sindicalistul în cadrul Ambulanţei Gorj, a semnalat această situaţie, care s-a înregistrat în Ajunul Crăciunului. 
 
„Aşa după cum se obişnuieşte in Ajunul Crăciunului, voi îndrăzni să vă fac o urare, dar si o recomandare! 
 
Urarea este: «Sărbători liniştite, Crăciun fericit!». 
 
Recomandarea este: «Azi 24.12.2021, recomand cetăţenilor din Gorj dar si celor care sunt in vizita sau in tranzit sa nu faca infarct sau alte boli de inima grave, să nu fie implicaţi în accidente grave, să nu se gândească cumva sa moară!». De ce? Pentru că Ambulanţa Gorj până diseară la ora 20 nu are medic, deci nici echipaj de tip C2 în tot judeţul pentru a va putea acorda îngrijiri!“, a transmis Popescu.
 

Număr redus de ambulanţe

Şi numărul echipajelor prezente la datorie s-au redus. 
 
Liderul de sindicat le recomandă cetăţenilor să fie cumpătaţi şi să nu se îmbolnăvească deoarece ambulanţa ar ajunge mai greu la aceştia. 
 
„Dacă veţi avea nevoie, veţi putea primi sprijin din partea celor patru echipaje cu asistent medical şi ambulanţier prezente la datorie în Tg, Jiu, deşi în mod normal erau 7-8, sau a celor şase echipaje cu asistent medical şi ambulanţier din cele şase substaţii: Tg. Carbuneşti, Motru, Rovinari, Turceni, Novaci, Bumbesti Jiu. Staţi acasă liniştiţi, nu consumaţi băuturi alcoolice şi mâncare în exces si cel mai important: nu vă îmbolnăviţi!“, a mai spus Popescu. 

Această situaţie a apărut şi pentru că o parte dintre medici şi asistenţi au intrat în concediu medical în perioada sărbătorilor de iarnă. 
  

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările