Scandal într-o comună din Gorj din cauza forajelor care se fac pentru viitorul drum expres Târgu Jiu-Craiova

Scandal într-o comună din Gorj din cauza forajelor care se fac pentru viitorul drum expres Târgu Jiu-Craiova

Lucrătorii au fost luaţi la rost de localnici   FOTO A.I.

Câţiva localnici din comuna Aninoasa, din judeţul Gorj, s-au opus efectuării de studii geologice pe terenurile lor în vederea întocmirii proiectului tehnic al drumului expres Târgu Jiu - Craiova.

Ştiri pe aceeaşi temă

Oamenii au fost nemulţumiţi de faptul că le-au fost compromise culturile de pe terenurile lor agricole şi că nu i-a întrebat nimeni cu privire la accesul pe proprietăţile lor. 
 
Localnicii au venit pe în locurile în care se aflau utilajele de extracţie şi lucrătorii, după care i-au apostrofat cu privire la faptul că au intrat pe terenurile lor cu echipamentele şi fără acceptul acestora: „Ce căutarăţi aici?  Nu puteţi intra pe terenurile oamenilor aşa“. Lucrătorul de la firma care execută forajele pentru studiile geologice „Mie mi s-a spus clar că s-a rezolvat cu accesul. Am primit telefon de la Bucureşti“. 
 
Unul dintre cei afectaţi a postat şi un mesaj pe Facebook: „Munceşte omul şi investeşte şi priviţi dragi cetăţeni cum vi se violează proprietatea de către  primari şi firme căpuşe pentru drumul expres Craiova - Tg. Jiu“, a transmis Iulian Mara.
 

Primar: „Oamenii au fost împiedicaţi să efectueze forajele“

Primarul localităţii Aninoasa, Ilie Petroi, a spus că investiţia va duce la schimbarea în bine a viitorului localităţii şi că oamenii trebuie să înţeleagă impactul pe care l-ar putea avea drumul expres:

 „Când cetăţeanul vrea bani mulţi se supără. Întrebarea ar fi dacă dorim investiţii pentru copiii noştri şi pentru viitorul localităţii ? Oamenii au fost împiedicaţi să efectueze forajele. Trebuie să înţelegem că acest drum va fi benefic pentru noi, pentru copiii noştri şi pentru tot judeţul Gorj. Sunt tot felul de oportunişti. Vor bani, terenuri. Una dintre persoanele supărate pe mine mi-a cerut să-i dau terenul primăriei. Oamenii trec pe terenul nostru cu un utilaj, forează şi extrag de acolo o calotă de mici dimensiuni. Ar trebuie să ne bucure că din toate variantele a fost aleasă cea care trece prin localitatea noastră“.  

„Proprietarii de terenuri sunt obligaţi să permită accesul“

Cristi Tudor, reprezentantul Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri Craiova, a precizat că proprietarii de terenuri sunt obligaţi de lege să permită accesul lucrătorilor: „Conform Legii nr. 255, articolul 16, proprietarii de terenuri sunt oblşigaţi să permită accesul. Noi nu am fost informaţi cu privire la acest conflict. Echipele aflate în teren puteau să solicite prezenţa forţelor de ordine. Probabil că discuţiile au fost rezolvate“. 
 
Vă recomandăm să citiţi 
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările