Percheziţii la societăţi de colectare şi reciclare de deşeuri

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Oamenii legii au descins la depozitele de colectare şi reciclare de deşeuri Foto: Poliţia Română
Oamenii legii au descins la depozitele de colectare şi reciclare de deşeuri Foto: Poliţia Română

Oamenii legii efectuează percheziţii la societăţi şi persoane fizice din mai multe judeţe din ţară, printre care se numără şi judeţul Gorj, care desfăşoară activităţi de colectare şi reciclare de deşeuri.

Poliţiţiştii efectuează 27 de percheziţii domiciliare. 

„În această dimineaţă, poliţiştii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Gorj -  Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj, efectuează 27 de percheziţii domiciliare, în judeţele Gorj, Giurgiu, Timiş, Alba, Suceava, Neamţ, Iaşi, Olt, Dolj, Sibiu şi municipiul Bucureşti, în vederea documentarii activităţii infracţionale a unor agenţi economici şi persoane fizice, care desfăşoară activităţi de colectare şi reciclare de deşeuri.

Percheziţiile se derulează la sediile şi punctele de lucru ale mai multor agenţi economici, precum şi la domiciliile unor persoane fizice, care, începând cu anul 2017 şi până în prezent, ar fi dezvoltat un sistem de fraudare şi inducere în eroare a operatorilor implicaţi în mecanismul de transfer al responsabilităţii stabilite în sarcina producătorilor de deşeuri din ambalaje, cauzând un prejudiciu de aproximativ 4.700.000 de lei“, au transmis reprezentanţii Poliţiei Gorj. 

Anchetatorii au ajuns la sediul unei firme care are punctul de lucru în comuna Băleşti, de lângă Târgu Jiu, care valorifică pet-uri şi sticlă. Localnicii din Băleşti au reclamat de mai multe ori această firmă că poluează prin faptul că sticla şi plasticul sunt mărunţite, iar particulele se ridică în atmosferă. 

Vă recomandăm să citiţi şi 

Şerpi „la plimbare” prin municipiile Târgu Jiu şi Motru. Cetăţenii au sunat la 112

Mâhnirea unui gorjean în scaun cu rotile. Nu poate primi ajutorul în alimente din cauza unui venit de 26 de lei pe lună

Târgu-JiuPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite