Minor găsit într-o brutărie din Gorj în timp ce muncea în timpul nopţii

Minor găsit într-o brutărie din Gorj în timp ce muncea în timpul nopţii

Un minor a fost prins în timp ce muncea într-o brutărie din localitatea Ţicleni                         FOTO: Arhivă

Un adolescent în vârstă de 15 ani a fost prins de inspectorii de muncă în timp ce muncea pe timpul nopţii într-o brutărie din localitatea Ţicleni.

Ştiri pe aceeaşi temă

 
Inspectorii de muncă din cadrul Compartimentului Control Muncă Nedeclarată au depistat, săptămâna trecută, în cadrul unei acţiuni efectuate pe timp de noapte, cu sprijinul lucrătorilor Inspectoratului Judeţean de Poliţie Gorj, două persoane care prestau activitate fără forme legale de angajare la o brutărie din oraşul Ţicleni. Una dintre acestea este minoră, având vârsta de 15 ani şi jumătate. Angajatorul a fost sancţionat cu o amendă în valoare totală de 40.000 de lei.
 
I.T.M. Gorj reaminteşte angajatorilor că, în conformitate cu prevederile Legii 53/2003, Codul Muncii, un minor poate fi angajat legal, în baza un contract individual de muncă,  începând cu vârsta de 15 ani, cu acordul părinţilor sau al reprezentaţilor legali, pentru activităţi potrivite cu dezvoltarea fizică, aptitudinile şi cunoştinţele sale, dacă astfel nu îi sunt periclitate sănătatea, dezvoltarea şi pregătirea profesională. De asemenea, Legea 176/2018 privind internshipul, permite, în scopul dezvoltării abilităţilor profesionale şi facilitării tranziţiei de la sistemul de educaţie către piaţa muncii, încheierea, inclusiv cu persoanele minore cu vârsta de peste 16 ani, a unui contract de internship, care constituie vechime în muncă şi după caz, în specialitate, angajatorii care apelează la un astfel de contract beneficiind de facilităţi financiare din partea statului.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările