Liderul de sindicat Marin Condescu, condamnat la trei ani de închisoare cu suspendare în dosarul Pandurii

Liderul de sindicat Marin Condescu, condamnat la trei ani de închisoare cu suspendare în dosarul Pandurii

Marin Condescu a fost condamnat la închisoare cu suspendare

Liderul de sindicat Marin Condescu, fostul preşedinte al clubului Pandurii şi actual reprezentant Al Uniunii Sindicatelor Miniere din Oltenia (USMO) în AGA la echipa de fotbal, a fost condamnat la trei ani de închisoare cu suspendare de Tribunalul Olt.

Ştiri pe aceeaşi temă

 
 
„Aplică inculpatului pedeapsa cea mai grea de 2 ani şi 6 luni de închisoare, la care se adaugă un spor de 6 luni închisoare (1/3 din cealaltă pedeapsă), în total 3 ani închisoare, pedeapsă principală. (…) Dispune suspendarea executării pedepsei sub supraveghere şi stabileşte termen de supraveghere de 4 ani”,
a decis Tribunaluil Olt.
 
Viorel Temelescu, fostuil vicepreşedinte al clubului Pandurii, a primit 2 ani şi 4 luni de închisoare cu suspendare, termenul de supraveghere fiind de 3 ani.
 

Trimis în judecată pentru spălare de bani şi delapidare

 
Marin Condescu şi Viorel Temelescu sunt judecaţi, din 2014, pentru spălare de bani, delapidare, înşelăciune, fals şi uz de fals.
„În sarcina inculpatului Marin Condescu s-a reţinut că, în perioada 23 martie 2011 – 29 septembrie 2011, în calitate de preşedinte al CS Pandurii Lignitul Târgu-Jiu, a semnat în fals la rubrica Cesionar şi a uzat de un număr de trei înscrisuri denumite contract de cesiune creanţe, cunoscând că acestea sunt false, pe care ulterior, prin intermediul inculpatului Viorel Temelescu, le-a prezentat spre semnare factorilor de conducere din cadrul SNLO Târgu-Jiu, inducându-i pe aceştia în eroare, obţinând în acest mod un folos material injust în sumă totală de 2.503.933 de lei. În sarcina aceluiaşi inculpat s-a reţinut că, în perioada 23 martie 2011 – 29 septembrie 2013, în mod repetat şi în baza aceleiaşi rezoluţii infracţionale, în calitate de preşedinte al CS Pandurii Lignitul Târgu-Jiu, prin folosirea unor contracte de împrumut fictive, care nu reflectă realitatea, acordate în calitate de persoană fizică către CS Pandurii Lignitul Târgu-Jiu şi-a însuşit personal în mod necuvenit suma de 1.551.156 de lei, la care se adaugă suma transferată sistematic către o firmă din Târgu-Jiu de 1.080.000 de lei, prejudiciind astfel interesele clubului sportiv“, au precizat procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj.
 
 
 
 
 
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările