Focare de infecţie cu noul coronavirus în cartierele din Târgu-Jiu în care trăiesc persoane de etnie romă

Focare de infecţie cu noul coronavirus în cartierele din Târgu-Jiu în care trăiesc persoane de etnie romă

Romii au fost testaţi de către reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică Gorj

Focare de COVID-19 au izbucnit în două cartiere din municipiul Târgu Jiu în care locuiesc persoane de etnie romă.

Ştiri pe aceeaşi temă

Peste 40 de persoane de etnie romă au foat diagnosticate cu COVID-19. Infectările s-au răspândit rapid după ce mai multe întruniri religioase au avut loc.

„Sunt două focare în cartierele Obreja şi Meteor, dar mai sunt şi cazuri din restul judeţului. Concentraţia cea mai mare este din cele două cartiere. Infectările ar fi pornit de la nişte întruniri religioase. Le-am recomandat izolarea la domiciliu şi au înţeles că trebuie să respecte anumite reguli.

Am recoltat ieri probe din cartierul Meteor de la cei care au fost contacţi direcţi cuj persoanele confirmate cu COVID-19.

Facem acţiuni de informare zilnic şi discutăm cu liderii romilor. Au început să înţeleagă riscurile la care se expun. Sunt aproximativ 40 de persoane de etnie romă infectate în cele două spitale din Târgu Jiu în care sunt internaţi pacienţii de etnie romă“, a spus Narcis Stoian, directorul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Gorj. 

Capacitatea maximă de internare a pacienţilor cu COVID-19 este atinsă la Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgu Jiu, în timp ce la la Spitalul de Urgenţă Târgu Cărbuneşti sunt internaţi 120 de pacienţi, iar capacitatea maximă este de 200 de locuri. „Am stabilit împreună cu managerii celor două spitale să încercăm să creăm mai multe locuri pentru bolnavi cu suspiciuni, iar la spitalul din Târgu Jiu să mutăm secţia Dermatologie şi să mai înfiinţăm încă 20 de locuri“, a mai spus Narcis Stoian.

„Nu mai putem face faţă“

Constantin Târziu, managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu Cărbuneşti, a precizat că pacienţii au o stare generală bună.
 
„Sunt multe persoane de etnie romă cu COVID-19. Starea lor este este în general bună.
 
Sunt doi-trei pacienţi care au probleme. Ne dau bătăi de cap. Au numai pretenţii. Unul dintre ei ne cerea un espresor de cafea. Vor să-i punem câte doi sau trei în saloane.
 
Am mai vorbit cu liderii lor şi situaţia s-a mai îmbunătăţit, pentru că trebuie să înţeleagă că trebuie să respecte anumite restricţii. Sperăm să se oprească ritmul acesta, pentru că nu mai putem face faţă“, a declarat Târziu.
 
În spitalul din Târgu Cărbuneşti sunt 120 de bolnavi internaţi, iar capacitatea maximă este de 200 de locuri. 
 
Vă mai recomandăm 
 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: