Milioane de euro din evaziune fiscală în domeniul domeniul pazei şi protecţiei. Cum va recupera statul prejudiciul

Milioane de euro din evaziune fiscală în domeniul domeniul pazei şi protecţiei. Cum va recupera statul prejudiciul

Poliţiştii au efectuat, miercuri, 12 percheziţii în Bucureşti, Dâmboviţa şi Argeş, într-un dosar penal de evaziune fiscală în domeniul serviciilor de protecţie şi pază.

Ştiri pe aceeaşi temă

 
Potrivit unui comunicat al IGPR, poliţiştii fac miercuri dimineaţa 12 percheziţii domiciliare, în Bucureşti şi judeţele Dâmboviţa şi Argeş, la persoane şi la sediul unei firme din domeniul pazei şi protecţiei.
 
Evaziune fiscală de milioane de euro
 
Conform poliţiştilor, în perioada 2014 – 2019, o firmă de protecţie şi pază ar fi încheiat contracte cu o serie de companii şi firme, de la care a încasat peste 95.200.000 de lei (aproximativ 20.000.000 de euro). În scopul sustragerii de la plata obligaţiilor către stat, administratorii ar fi dispus înregistrarea în contabilitatea societăţii şi ar fi declarat la organele fiscale achiziţii de la 83 de societăţi comerciale, care nu ar avea la bază operaţiuni reale.
 
Prejudiciul cauzat bugetului de stat este de peste 18.500.000 de lei (peste 4.000.000 de euro), reprezentând impozit pe profit şi TVA.
 
„Pentru recuperarea prejudiciului, vor fi instituite măsuri asigurătorii asupra bunurilor mobile şi imobile aparţinând persoanelor bănuite, respectiv părţii responsabile civilmente”, se arată în comunicat.
 
Cinci persoane urmează să fie duse la audieri. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările