Pârtiile de schi din Bucovina sunt pregătite pentru iubitorii sporturilor de iarnă. Unde se poate schia de Crăciun

Pârtiile
de schi din Bucovina sunt pregătite pentru iubitorii sporturilor de iarnă. Unde se poate schia de
Crăciun

FOTO: www.inbucovina.ro

Vineri, 21 decembrie, începând cu orele 16:00, se vor deschide oficial pârtiile de schi Parc şi Veveriţa din Vatra Dornei, iar sâmbătă se va putea schia şi pe pârtia „Şoimul II” din Gura Humorului.

Ştiri pe aceeaşi temă

Primarul oraşului Vatra Dornei, Ilie Boncheş, a anunţat că sezonul de schi se va deschide oficial vineri, 21 decembrie. Iubitorii sporturilor de iarnă vor putea schia pe pârtia „Veveriţa”, care a fost deschisă în 2011 şi care, pe lângă iluminatul nocturn, este dotată şi cu o instalaţie de producere a zăpezii artificiale. Pârtia are o lungime de 850 de metri şi o lăţime medie de 35 de metri. Diferenţa de nivel este de 180 de metri. „Veveriţa” este prevăzută cu o instalaţie de teleschi performantă. Accesul la instalaţia se transport se face pe bază de skipass. O singură urcare costă patru lei, iar la cinci urcări se dă una gratis.

Pârtia „Parc 1” de la Vatra Dornei este destinată schiorilor intermediari, având o lungime de 900 de metri. Altitudinea la placare este de 965 de metri, iar la sosire de 805 metri. Viteza de deplasarea este de 1,2 m/s. Este printre preferatele turiştilor din nordul ţării. Pârtia are nocturnă, tunuri de zăpadă artificială, iar accesul la instalaţia de transport se face pe bază de sckipass. La baza pârtiei se află o pistă de snowtubing şi scoala de schi „Euroski”. O urcare în partea superioară a pârtiei costă patru lei, iar accesul în partea inferioară costă trei lei.

Liber la schi şi în Gura Humorului

Primăria Gura Humorului anunţă că de sâmbătă, 22 decembrie, se va putea schia pe pârtia Şoimul II destinată începătorilor. Conform sursei citate, condiţiile de schi pe pârtia Şoimul II sunt excelente, iar programul de funcţionare va fi zilnic între orele 11.00 şi 18.00. Deocamdată nu se ştie când va fi redeschisă pîrtia Şoimul I, are este pentru avansaţi

 

 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările