Numărul persoanelor moarte din cauza gripe a ajuns la 45. Alte două persoane din Suceava au murit din cauza gripei

Numărul persoanelor moarte din cauza
gripe a ajuns la 45. Alte două persoane din Suceava au murit din cauza gripei

Un bărbat din Suceava este ultima victimă a gripei. FOTO Adevărul

La bărbat în vârstă de 59 de ani, din judeţul Suceava, s-a confirmat că a murit din cauza virusului gripal tip B. Acesta avea condiţii medicale preexistente şi nu era vaccinat antigripal.

Ştiri pe aceeaşi temă

UPDATE: Numărul persoanelor decedate din cauza gripei a ajuns la 45, după ce încă patru oameni din judeţul Suceava, Satu Mare şi Caraş Severin au decedat.

Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile (CNSCBT) a confirmat decesul unui bărbat, de 59 de ani, din judeţul Suceava, care a murit din cauza gripei. Este primul deces înregistrat în judeţ în această iarnă cauzat de prezenţa virusului gripal B.

Numărul deceselor provocate de gripă în această iarnă a ajuns la 45 la nivel naţional. În cazul suceveanului a fost confirmat virusul gripal B. Bărbatul avea condiţii medicale preexistente şi nu era vaccinat antigripal.

Direcţia de Sănătate Publică Suceava a informat toate spitalele din judeţ cu privire la măsurile de prevenţie care se impun în condiţiile creşterii numărului cazurilor de viroze şi afecţiuni compatibile cu gripa.

„Toate spitalele din judeţ au restricţionat accesul vizitatorilor cu excepţia Spitalului Municipal Rădăuţi şi a Spitalului Orăşenesc Gura Humorului, care îşi vor adapta conduita în funcţie de evoluţia situaţiei epidemiologice”, au arătat reprezentanţii DSP Suceava.

Pe lângă restricţionarea programului de vizită al aparţinătorilor, cadrele medicale din spitale trebuie să efectueze zilnic un triaj epidemiologic al personalului din fiecare secţie, iar angajaţii depistaţi cu simptomatologie respiratorie vor fi scoşi temporar din activitate şi se recomandă vaccinarea antigripală a personalului medical care încă nu a fost vaccinat.

Alte ştiri pe această temă:

Primul deces din cauza gripei la Braşov. O femeie de 55 de ani a murit la Spitalul Judeţean de Urgenţă

De ce nu declară autorităţile epidemie de gripă în România

Gripa şi infecţiile căilor respiratorii au depăşit pragul epidemic în Moldova

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările