Gheorghe Flutur: Spitalul Judeţean Suceava îşi va relua 70% din activităţile de dinainte de pandemie

Gheorghe Flutur: Spitalul Judeţean Suceava îşi va relua 70% din activităţile de dinainte de pandemie

Gheorghe Flutur anunţă că s-au stabilit circuite speciale în spitalul Suceava, pentru pacienţii Covid şi non-Covid.

Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, a anunţat că Spitalul Judeţean Suceava îşi va relua 70% din activităţile de dinainte de pandemie, în etajele 1-5 ale unităţii. Se va putea relua, astfel, activitatea medicală în secţii cu specializări medicale unice în judeţ, cum ar fi neurochirurgie, chirurgie, urologie. Etajul VI al spitalului va fi zonă tampon şi vor exista zone speciale pentru pacienţii cu coronavirus.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Ieri şi astăzi au avut loc două întâlniri ale CJSU, precum şi o şedinţă tehnică la care a participat şi coordonatorul pentru gestionarea Covid al Regiunii Nord-Est, dr. Lucian Indrei, împreună cu conducerea Spitalului Judeţean Suceava şi reprezentanţi DSP Suceava. Având în vedere argumentele privind numărul scăzut de cazuri Covid şi trendul îmbucurător al evoluţiei situaţiei epidemiologice în judeţ, s-a concluzionat că există premisele de a se organiza trecerea la activităţile medicale anterioare pandemiei, la Spitalul Nou”, a anunţat Gheorghe flutur.
 

Acesta a anunţat că în toate nivelurile până la etajul V, se vor organiza secţii non-Covid.

 
„Se va putea reveni astfel la circa 70% din activitatea Spitalului Judeţean Suceava şi, foarte important, se va putea relua activitatea medicală în secţii cu specializări medicale unice în judeţ. Aici vor funcţiona secţii cum ar fi neurochirurgie, chirurgie, urologie, obstetrică şi ginecologie, ortopedie etc”, a mai precizat Flutur. 
 
Potrivit acestuia, etajul VI va fi zonă tampon, unde vor fi pacienţii internaţi care sunt testaţi şi care apoi, funcţie de rezultatul testului, vor fi internaţi pe secţiile Covid sau non-Covid.
 
La etajul VII va fi Terapie Intensivă Covid şi secţii pentru intervenţii chirurgicale pentru pacienţi infectaţi.
 
„Va fi asigurată separarea circuitelor funcţionale Covid şi non-Covid. Funcţie de evoluţia bolii în judeţ va fi posibilă, ulterior, amenajare etajelor superioare ca zone Covid odată cu amenajarea etajului VI ca zonă non Covid”, a mai anunţat Gheorghe Flutur. 
 
Potrivit acestuia, pavilioanele de la Spitalul Vechi se menţin spaţii Covid, mai puţin Secţia de oncologie, care va fi non-Covid.
 
”La Spitalul Vechi este demarată procedura pentru înfiinţarea unui ATI lângă Secţia Infecţioase. Urmează ca mâine să se realizeze procedura de avizare epidemiologică pentru soluţia prezentată”, a mai precizat preşedintele CJ Suceava.
 
În Spitalul Judeţean Suceava au existat numeroase probleme, motiv pentru care unitatea a fost condusă, aproape o lună, de către o echipă de medici militari.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: