Ce surprize a scos la iveală testarea pentru COVID-19 a profesorilor, pe banii Primăriei Suceava

Ce surprize a scos la iveală testarea pentru COVID-19 a profesorilor, pe banii Primăriei Suceava

Primăria Suceava le-a dat bani şcolilor ca să testeze tot personalul pentru COVID-19, cu 72 de ore înainte de debutul anului şcolar. Salariaţii se testează mai devreme pentru că spun că intră deja în contact cu copiii şi cu părinţii acestora, în contextul problemelor organizatorice pe care trebuie să le rezolve.

Ştiri pe aceeaşi temă

Colegiul Tehnic de Industrie Alimentară din Suceava a încheiat un contract de prestări servicii cu un laborator medial privat pentru testarea Covid - 19 a salariaţilor pe banii Primăriei Suceava.

În perioada 1 – 3 septembrie, au fost testaţi 90 de angajaţi ai liceului, însă nu toţi au primit rezultatele. 

Din păcate, directoarea Tatiana Hladiuc a fost depistată pozitiv. Profesoara este asimptomatică, dar chiar şi aşa s-a prezentat de urgenţă la spitalul Suceava, unde va sta internată 48 de ore, după care va sta 12 zile izolată la domiciliu. 

Directoarea a declarat că ideea testării cadrelor didactice este bună, însă crede că vor fi mai multe probleme după începerea anului şcolar pentru că elevii nu vor putea fi supravegheaţi după ce ies pe poarta şcolii. 

În unitatea de învăţământ mai este o angajată infectată cu noul coronavirus.

Doi angajaţi confirmaţi cu COVID-19, la Şcoala Nr.1

S-au testat şi cei 60 de salariaţi de la Şcoala Giamnazială Nr.1. Două persoane au fost confirmate cu COVID-19, potrivit directoarei Gabriela Mihai.

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a propus ca toţi salariaţii şcolilor din Suceava să să facă testul pentru COVID-.19 cu 72 de ore înainte de începutul anului şcolar.

Contactat telefonic, alesul local a explicat că dascălii nu pot fi obligaţi să se testeze, dar le recomandă să facă analiza medicală. Pe de altă parte, primarul le adresează rugămintea salariaţilor să facă testele începând cu săptămâna viitoare.

Primăria Suceava a asigurat fondurile necesare pentru testarea celor 2.000 de salariaţi ai şcolilor din oraş. 

Vă recomandăm să citiţi şi:

Judecătorii clujeni, chemaţi să hotărască dacă un copil va urma grădiniţa în română sau în maghiară. Ce au decis

Navalnîi şi resetarea relaţiilor Germaniei cu Rusia

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările