Şofer analfabet anchetat de DNA pentru fraudarea examenului de permis auto

Şofer analfabet anchetat de DNA pentru fraudarea examenului de permis auto

Doi dintre membrii suspecţii care facilitau fraudarea examenelor pentru permisFOTO: Oana Şlemco

Un conducător auto a fost pus sub acuzare de procurorii DNA pentru dare de mită în dosarul de corupţie de la Permise şi Înmatriculări Auto. El este suspectat că şi-a cumpărat carnetul de şofer prin reţeaua condusă de Radu Obreja. Şoferul are doar 4 clase. Nu ştie să scrie şi abia poate să citească.

Ştiri pe aceeaşi temă

Procurorii DNA au extins ancheta care vizează activitatea infracţionată a unor angajaţi de la Serviciul de Permise şi Înmatriculări Auto Suceava, suspectaţi că vindeau carnete auto.  

Anchetatorii au pus sub acuzare un bărbat din satul Gulia al oraşului Dolhasca pentru dare de mită. El este acuzat că a plătit ca să fraudeze examenele pentru obţinerea permisiunului de conducere.

Bărbatul are doar 4 clase, pe care nu le-a făcut la timp. A urmat ulterior un program educaţional de tip „a doua şansă” implementat de o asociaţie. 

Surse din rândul anchetatorilor susţin că suspectul nu ştie să scrie şi citeşte pe silabe. Potrivit presei locale, bărbatul respinge acuzaţiile de dare de mită.

Procurorii DNA au anunţat la sfârşitul anului trecut că au destructurat o reţea specializată în fraudarea examenelor pentru obţinerea permiselor de conducere. 

Din reţea făceau parte şi angajaţi ai Serviciului de Permise şi Înmatriculări Auto Suceava. Reţeaua ar fi fost condusă de comisarul Radu Obreja care s-ar fi îmbogăţit din activitatea infracţională. 

Anchetatorii susţin că şeful reţelei avea o avere ascunsă pe numele altor persoane de ordinul milioanelor de euro. Examenele erau fraudate contra unor sume cuprinse între 200 şi 6.000 de euro. Sumele cele mai mari erau plătite de analfabeţi. 

În ultimii 6 ani, Suceava a ocupat primul loc pe ţară la numărul de morţi pe şosele. 

Vă invităm să citiţi şi: 

Avertismentul medicilor veterinari despre un „antidot Covid-19“: „Ivermectina are efecte cancerigene“

VIDEO Senatoarea Diana Şoşoacă a plecat din emisiunea Sinteza Zilei după un schimb de replici cu Mihai Gâdea

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările