Înmormântările s-au dublat în Suceava din cauza pandemiei de Covid-19

Înmormântările s-au dublat în Suceava din cauza pandemiei de Covid-19

FOTO: Oana Şlemco

Efectele devastatoare ale pandemie de COVID-19 se observă în statisticile Casei de Pensii Suceava. Numărul ajutoarelor de înmormântare acordate în perioada 1-19 octombrie 2021 aproape că s-a dublat faţă de perioada similară a anului trecut.

Ştiri pe aceeaşi temă

Directorul Casei de Pensii Suceava, Constantin Boliacu, a declarat că în perioada 1-19 octombrie 2021 s-au acordat 728 de ajutoare de înmormântare, faţă de doar 381 câte au fost acordate în acelaşi interval al anului anterior.

Statistica neagră se vede şi în Cimitirul Pacea din municipiul Suceava, unde numărul înmormântărilor oficiate în intervalul 15 septembrie – 15 octombrie 2021 s-a dublat faţă de perioada similară al anului anterior.

În cele 30 de zile au fost înhumate 78 de persoane. 

„În 2020 aveam temeri că nu ne ajung locurile în cimitir. Nu au fost însă aşa de multe înmormântări, faţă de perioada dinaintea pandemiei. Acum se vede că numărul de decese a crescut foarte mult”, a declarat Marian Andronache, directorul Direcţiei Domeniului Public din cadrul Pimăriei Suceava. 

 

Vă recomandăm să mai citiţi:

 
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările