68 de persoane de la CFR Suceava îşi pierd locul de muncă

Anul trecut, doar în municipiul Suceava, alţi 250 de angajaţi, din 500, au rămas fără serviciu.

Ştiri pe aceeaşi temă

Şefii CFR Marfă au anunţat disponibilizarea a 68 de persoane din judeţul Suceava. „Am primit notificarea din partea CFR cu menţiunea că perioada de preconcediere începe în data de 9 iunie", a declarat Anca Capverde, purtător de cuvânt AJOFM Suceava.

Cei mai mulţi salariaţi care vor rămâne pe drumuri sunt din municipiul Suceava, 23, şi din Dorneşti, de unde vor fi daţi afară 20 de salariaţi. „Eu am scăpat, dar colegii mei sunt foarte îngrijoraţi mai ales că printre ei sunt şi tineri, dar şi unii care mai au câteva luni până la pensionare. Este foarte greu pentru că cei care au calificare în CFR nu prea pot face altceva. Este trist", a declarat Marcel Cuşnir, angajat la CFR Dorneşti.

La CFR Marfă au mai fost concedieri colective anul trecut. Doar în municipiul Suceava, din aproape 500 de salariaţi, jumătate şi-au pierdut serviciul. Reprezentanţii AJOFM le-au comunicat celor de la CFR că pot să-i ajute pe cei care devin şomeri. „Le-am spus despre fondurile europene accesibile societăţilor care disponibilizează mai mult de 500 de angajaţi. Sunt sume nerambursabile pentru reinserţie profesională", a mai precizat Anca Capverde. 


Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările