Peste 4.500 de petarde şi pocnitori, confiscate de poliţişti în urma unei descinderi la Feteşti

Peste 4.500 de petarde şi pocnitori, confiscate de poliţişti în urma unei descinderi la Feteşti

Obiectele pirotehnice au fost confiscate FOTO IPJ Ialomiţa

Peste 4.500 articole pirotehnice au indisponibilizat poliţiştii ialomiţeni în ultimele 24 de ore, de la persoane care le deţineau fără drept, în vederea comercializării.

Ştiri pe aceeaşi temă

 
Pe 30 decembrie, poliţiştii Serviciului Arme Explozivi şi Substanţe Periculoase, împreună cu poliţiştii din cadrul Poliţiei Municipiului Feteşti, au pus în executare un mandat de percheziţie domiciliară, pe raza municipiului Feteşti, în urma activităţilor investigative fiind identificate 4186 de articole pirotehnice, din categoriile P1, F2, şi F3.
 
Deoarece materialele pirotehnice au fost deţinute în alte condiţii decât cele legale, poliţiştii au luat măsura indisponibilizării acestora.
 
În cauză a fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de ,,comercializarea către publicul larg a articolelor pirotehnice destinate a fi utilizate de către pirotehnicieni, şi ,,orice operaţiune cu articole pirotehnice efectuate fără drept”  fapte prevăzute şi pedepsite de art. 37 lit.a şi c din Legea 126/1995 republicată, privind regimul materiilor explozive.
 
36 de baterii de artificii, ascunse în portbagaj
 
Tot pe 30 decembrie, poliţiştii din cadrul Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase au acţionat pentru verificarea legalităţii desfăşurării operaţiunilor cu articole pirotehnice de către persoanele fizice şi juridice autorizate, pe raza municipiului Slobozia.
 
Astfel, în zona Pieţei Agroalimentare a fost depistat un bărbat de 31 de ani, din municipiul Urziceni, care avea în portbagajul autoturismului 36 de baterii de artificii cu peste 150 de focuri categoria F2. Poliţiştii au întocmit pe numele bărbatului un dosar penal, sub aspectul comiterii infracţiunii de operaţiuni fără drept cu articole pirotehnice. 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările