Un spital privat din Olt, focar de SARS-CoV-2. Medici, asistenţi, infirmieri şi pacienţi infectaţi

Un spital privat din Olt, focar de SARS-CoV-2. Medici, asistenţi, infirmieri şi pacienţi infectaţi

În Centrul Domus Med a apărut primul caz săptămâna trecută FOTO: Facebook/ Centrul medical DOMUS MED

Un focar de SARS-CoV-2 a izbucnit într-un spital privat din judeţul Olt, primul caz fiind semnalat spre finele lunii trecute.

Ştiri pe aceeaşi temă

 

Centrul Medical Domus Med este afectat de peste 10 cazuri de infectare cu SARS-CoV-2 confirmate deja în laborator. Primul caz a apărut în cursul săptămânii trecute, iar în aceste zile au fost testaţi atât pacienţii, cât şi personalul medical, rezultând peste 10 noi cazuri. Este vorba de doi medici, două asistente medicale şi şi trei infirmiere, dar şi de mai mulţi pacienţi din spitalul care tratează bolnavi cronici, oameni cu o stare de sănătate deosebită (sechele AVC, pacienţi oncologici etc.). Din rândul pacienţilor, anumite surse spun că ar fi fost deja realizate transferuri la Spitalul Municipal Caracal, spital suport-COVID-19.

Centrul Domus Med a mai trecut în luna mai printr-o încercare, un medic angajat al Serviciului Judeţean de Ambulanţă (SJA) Olt, infectat în focarul izbucnit la SJA, efectuând gărzi şi în spitalul privat de cronici. Toate testele efectuate atunci contacţilor direcţi ai medicului au fost însă negative.  

Precizăm că nu am putut contacta niciun reprezentant al unităţii sanitare care să poată oferi detalii despre situaţia din centru, la numărul de telefon menţionat în datele de contact răspunzând o persoană care a menţionat sec faptul că nu poate oferi nici informaţii despre focar şi nici alte date ale şefilor centrului.

Vă recomandăm şi: Focarul de coronavirus de la Ambulanţa Olt: 10 pacienţi dintr-un spital de cronici, contacţi direcţi ai unui caz confirmat

Cum afli ce risc ai să faci infarct sau accident vascular-cerebral. Vârsta de la care ar trebui să evaluezi acest risc

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările