Plângere penală împotriva soţiei criminalului din Caracal. Avocat: „Luiza şi doamna Dincă au fost împreună în acea casă“

Plângere penală împotriva soţiei criminalului din Caracal. Avocat: „Luiza şi doamna Dincă au fost împreună în acea casă“

Avocatul familiei Melencu o acuză pe soţia lui Gheorghe Dincă de distrugere de probe

Avocatul familiei Luizei Melencu a anunţat marţi, 27 august 2019, că a depus o plângere penală pe numele soţiei lui Gheorghe Dincă, după ce s-au constatat mai multe inadvertenţe în declaraţii, în urma coroborării cu alte probe adunate în dosar.

După ce luni, 26 august 2019, reprezentantul familiei Măceşanu, Alexandru Cumpănaşu, a depus o nouă plângere la Parchetul General, menţionând 11 puncte la care aşteaptă răspunsuri avizate, avocatul familiei Luizei Melencu a anunţat, marţi, 27 august 2019, că a adresat, la rândul său, o plângere tot procurorului-general. De această dată, este vizată soţia lui Gheorghe Dincă, despre care avocatul Tonel Pop spune că ar fi distrus probe şi că ascunde lucruri, contrazicându-se în declaraţii, astfel că cere schimbarea calităţii sale în dosar. La concluzia că femeia ar ascunde anumite lucruri, a mai spus avocatul, s-a ajuns şi în urma coroborării datelor existente la acest moment, inclusiv probe care ar atesta prezenţa Luizei în casa lui Dincă, asta după săptămâni în care la dosarul cauzei, legat de Luiza, se afla numai recunoaşterea crimei în declaraţia din 28 iulie 2019.

„Luând în considerare ce-a spus doamna Dincă, este clar că  Luiza, dacă s-a acţionat asupra ei cu violenţă, s-a acţionat după ce doamna Dincă a plecat de acolo, ceea ce înseamnă că s-au întâlnit acolo cele două, Luiza şi doamna Dincă. Din coroborarea celor două probe avem această dovadă, nu mai este o prezumpţie, că cele două s-au întâlnit. Din probele care au fost administrate privind prezenţa Luizei în casă şi din probele administrate - respectiv declaraţia doamnei Dincă, rezultă din aceste probe, coroborate, că Luiza nu a fost omorâtă, nici violată, şi a existat după ce această doamnă a plecat. Deci, practic, au existat în acelaşi moment, în aceeaşi casă. Este vorba de coroborarea mai multor probe. (…) Sunt date şi probe certe că Luiza a fost în acea casă“, a declarat avocatul.

Elena Dincă s-ar fi întors în Caracal după cearta cu soţul său, lucru pe care l-ar fi ascuns anchetatorilor

Un alt aspect despre care avocatul Tonel Pop a declarat că cere să se facă lumină este revenirea soţiei lui Gheorghe Dincă după plecarea din Caracal. În prima sa declaraţie, femeia le-a spus anchetatorilor că a venit în ţară, din Italia, în 24 aprilie, înainte de Paşte, chiar la Caracal, şi că a plecat din casa din Caracal în 26 mai, după ce soţul său, aflat sub influenţa alcoolului, i-ar fi încuiat uşa casei. Tot atunci femeia ar fi precizat că nu s-a mai întors în Caracal, însă de curând s-a putut stabili în anchetă că femeia de fapt ar mai fi revenit din acel moment şi până în momentul descinderii poliţiştilor, în 26 iulie 2019. Avocatul a precizat însă că nu poate spune nici când s-a făcut de către anchetatori descoperirirea şi nici în ce împrejurare. De altfel, a mai precizat Tonel Pop, nu pot fi date detalii nici despre probele care atestă prezenţa Luizei în casa lui Gheorghe Dincă, acestea, coroborate cu declaraţiile Elenei Dincă, ridicând semnele de întrebare care au dus la formularea plângerii penale.

Ce ştie familia Luizei despre presupusele probe ADN din casa criminalului

De puţin timp se vehiculează şi informaţia că din petele de sânge găsite în casa lui Dincă s-au putut preleva probele AND care atestă prezenţa Luizei Melencu în casa călăului său. Mama Luizei a declarat pentru Adevărul că nu ştie foarte multe lucruri şi că avocatul său i-a spus că datele nu sunt, deocamdată, confirmate oficial.

„Domnul Tonel Pop ne-a sunat acum, dânsul a vorbit, nu-i nimic confirmat.El undeva a zis că de pe acele mobile care sunt în acele camere ar fi luat petele alea. Concret nu ştim nimic. Acum ne-a sunat domnul avocat şi ne-a spus despre ceea ce a cerut, de fapt ce am cerut noi, despre reaudierea soţiei lui Dincă şi pentru ADN, să facă analiza de la capăt“, a declarat mama Luizei Melencu.

CITIŢI ŞI: Soţia, fiica şi fiul lui Gheorghe Dincă, audiaţi la DIICOT. Avocat: „Bănuiala mea legitimă este că s-au intersectat acolo“

 


 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: