Pensionarii se tem să plece în staţiune. Câte bilete de tratament sunt de vânzare „la liber“ şi în ce staţiuni

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Pensionarii nu se mai „bat“ pe biletele din staţiunile balneare, de teama COVID. FOTO: arhiva
Pensionarii nu se mai „bat“ pe biletele din staţiunile balneare, de teama COVID. FOTO: arhiva

Este deja a treia serie de bilete de tratament pusă în vânzare, iar atitudinea pensionarilor nu pare să se schimbe, zeci de locuri rămânând nesolicitate.

Dacă în alţi ani mii de pensionari se adresau, încă de la începutul anului, cu cereri pentru biletele de tratament, chiar dacă menţionau că vor să plece în staţiune în lunile de vară sau de toamnă, acum lucrurile stau mult diferit. Până la această dată s-au adunat doar aproximativ 900 solicitări pentru tot anul (faţă de 3.700 în 2020 şi de peste 7.000 în anii anteriori), iar la repartizarea biletelor din primele trei serii au rămas mai mult de jumătate nesolicitate.

Casa Judeţeană de Pensii Olt a afişat la sediul din Slatina diagrama de alocare a biletelor de tratament din Seria 3 - 2021. Din cele 66 bilete alocate de la nivel naţional, doar 13 au putut fi repartizate conform solicitărilor. Este vorba despre bilete pentru staţiunile: 1 bilet în staţiunea Amara; 2 bilete în staţiunea Covasna; 8 bilete în staţiunea Olanesti; 2 bilete în staţiunea Pucioasa.

Alte 53 bilete de tratament cu prezentare în staţiune în perioada 22-24 aprilie 2021 sunt disponibile pentru orice pensionar care doreşte să meargă în staţiune şi îndeplineşte condiţiile pentru a putea achiziţiona un astfel de bilet.

Iată cum sunt repartizate biletele de tratament „la liber“:

- 9 bilete în staţiunea Amara;
- 26 bilete în staţiunea Bala;
- 6 bilete în staţiunea Buzias;
- 10 bilete în staţiunea Olanesti;
- 2 bilete în staţiunea Pucioasa.

„Persoanele care se regăsesc pe lista afişată sau cei interesati pot ridica biletele de tratament de la sediul Casei Judeţene de Pensii Olt in zilele de luni-joi in intervalul orar 8.00-16.30“, precizează reprezentanţii CJP Olt.

Pensionarii achită pentru un bilet de tratament 50% din cuantumul pensiei de stat pe care o încasează, dar nu mai mult de costul integral al biletului. În medie, costul integral al unui bilet  este de 1.900 lei, suma maximă de achitat pentru 16 zile de odihnă şi tratament. De menţionat că în primele trei serii au fost disponibile bilete în unităţile hoteliere ale S.C. TBRCM S.A., pentru seriile viitoare încheindu-se, speră pensionarii, contracte şi cu alţi operatori din turismul balnear.

Vă recomandăm şi: 

Percheziţii la „artiştii” care au cerut ajutor de COVID-19. Metoda prin care au reuşit să obţină peste 50.000 de lei

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite