O asistentă de 47 ani, care trata pacienţi cu COVID la spitalul din Balş, a murit la Terapie Intensivă. „Nu ştiu dacă s-a infectat ea în spital şi a dat şi familiei...“

O asistentă de 47 ani, care trata pacienţi cu COVID la spitalul din Balş, a murit la Terapie Intensivă. „Nu ştiu dacă s-a infectat ea în spital şi a dat şi familiei...“

Un nou deces în rândul cadrelor medicale din judeţul Olt, o asistentă de 47 ani pierzându-şi viaţa la spitalul din Caracal.

Ştiri pe aceeaşi temă

Asistenta, care era încadrată la Spitalul Orăşenesc Balş, a fost transferată la spitalul din Caracal în 23 octombrie. A fost tratată iniţial la Balş. Testul pozitiv a fost făcut în 16 octombrie, iar în 18 octombrie femeia s-a prezentat la spitalul din Balş pentru internare. De asemenea, membrii familiei asistentei au fost confirmaţi cu COVID şi trataţi la acelaşi spital din Balş, de unde astăzi vor fi externaţi la cerere. Femeia, în schimb, a avut o evoluţie a sănătăţii în continuă degradare. Colegii săi care o tratau în spital au observat pe radiologie că lucrurile nu merg bine şi au solicitat să i se facă o tomografie, la spitalul din Caracal, unde ulterior a şi rămas.

„De joi a început să desatureze şi dacă nu mă înşel vineri s-a făcut transferul, în urma insistenţelor pentru un computer tomograf, pentru că a evoluat imaginea radiologică. Noi nu avem computer tomograf, avem numai radiologie. S-a insistat pentru un CT la Caracal, s-a obţinut un CT şi am reuşit să o şi oprească. Nu erau locuri în Terapie Intensivă“, a declarat managerul Spitalului Orăşenesc Balş, dr.  Daniela Grigoriu, care a mai menţionat că încearcă să transfere acum toţi pacienţii diagnosticaţi cu COVID-19 către alte spitale, în primul rând pentru a face o dezinfecţie, dar şi în încercarea ca spitalul să nu mai trateze această patologie, având în vedere că nu are Terapie Intensivă destinată pacienţilor COVID-19, iar din statistici starea multor pacienţi evoluează către necesitatea admiterii lor în terapie.

„În momentul de faţă încercăm să transferăm toţi pacienţii către alte spitale din judeţ, pentru a putea face dezinfecţie completă pe Medicină Internă, asigurăm numai urgenţele. Ideea ar fi să nu mai facem deloc, nu ştiu dacă vom putea. Se pare că evoluează bine 7-10 zile după care unii din ei, inexplicabil, mai ales cei cu comorbidităţi, probabil când se produce acea furtună de citokine, despre care nu prea ştie nimeni mare lucru...“, a mai spus dr. Grigoriu.

O altă infirmieră din cadrul spitalului din Balş, a cărei situaţie clinică de asemenea s-a complicat, a fost transferată de la Balş la spitalul din Slatina, la Terapie Intensivă.

Asistenta care a decedat astăzi trata pacienţii bolnavi de COVID-19 în cadrul secţiei de Boli Interne. 

„Şi familia are, acum nu ştiu dacă s-a infectat ea din spital şi a dat familiei. A fost şi familia confirmată, cu evoluţie favorabilă, pleacă astăzi la domiciliu. În momentul de faţă toată lumea e distrusă, mai mult fetiţa (n.r. - fata asistentei are 16 ani), vă daţi seama. E cumplit, este cumplit“, a mai spus managerul spitalului din Balş.

Vă recomandăm şi: Cum a murit de COVID-19 o femeie de 55 ani, fără alte boli. „S-a dus pe picioare şi s-a întors în sicriu“

Vaccinul AstraZeneca provoacă un răspuns imunitar puternic în rândul persoanelor în vârstă, dezvăluie Financial Times

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările