Cinci morţi în 24 ore la spitalul suport COVID-19 din Caracal. O fată de 23 ani,  printre decedaţi

Cinci morţi în 24 ore la spitalul suport COVID-19 din Caracal. O fată de 23 ani,  printre decedaţi

Record negativ la Spitalul Municipal Caracal, care este spital suport COVID-19. Trei pacienţi confirmaţi cu SARS-CoV-2 şi doi suspecţi au decedat în ultima zi.

Ştiri pe aceeaşi temă

Două dintre decesele care s-au înregistrat la spitalul din Caracal sunt deja raportate astăzi de către Grupul de Comunicare Strategică, un al treilea deces al unui pacient confirmat a survenit după ultima raportare care se include în statistica zilnică. Cazurile deja raportate sunt un bărbat de 67 ani, din Bîrza, judeţul Olt, şi un bărbat de 71 ani, din Haţeg, judeţul Hunedoara. Un al treilea bărbat, de 80 ani, din judeţul Argeş, a decedat în ultimele 24 ore la spitalul din Caracal, având de asemenea comorbidităţi şi o stare gravă în momentul internării la Caracal.

Alte două decese sunt ale unor pacienţi suspecţi, pentru care se aşteaptă rezultatele testelor. Este vorba de o femeie de doar 23 ani, din Caracal, cu comorbidităţi (retard fizic şi psihic), care a fost adusă la spital cu stare febrilă şi simptome ale bolii. Un alt pacient suspect de infecţia cu SARS-CoV2 avea 73 ani şi era din Studina, judeţul Olt, şi acesta suferind şi de alte afecţiuni.

Deşi numărul deceselor înregistrate la Caracal în legătură cu patologia COVID-19 este un record, explicaţia este simplă dacă se are în vedere starea în care pacienţii care provin de la alte spitale sunt transferaţi aici, adesea fiind intubaţi şi internaţi la Terapie Intensivă.

La acest moment, la spitalul din Caracal sunt internaţi 66 pacienţi confirmaţi cu COVID-19 şi 14 suspecţi. Spitalul are o capacitate de 112 locuri pentru pacienţii confirmaţi şi de 32 locuri pentru suspecţi, cea din urmă categorie punând mai mari probleme, pentru că suspecţii beneficiază, până la aflarea rezultatului testelor, de internarea în rezerve, evitându-se interacţiunea cu alţi pacienţi. Cea mai solicitată este secţia Medicală (formată din Cardiologie şi Medicină internă), pacienţii cu patologie cardiacă fiind cei mai numeroşi şi depăşind la acest moment numărul de paturi alocate iniţial.

Pe de altă parte, la spitalul din Caracal pot fi trataţi în acelaşi timp doar trei pacienţi intubaţi, pentru că Terapia Intensivă dispune de trei ventilatoare pentru pacienţii cu patologie COVID-19, alte două, portabile, fiind folosite pentru transport.

Numărul pacienţilor internaţi la această dată, confirmaţi şi suspecţi, în creştere alarmantă în cursul săptămânii trecute, s-a stabilizat acum, spun oficialii spitalului. Creşterea a fost determinată pe de o parte de numărul testelor pozitive înregistrate zilnic, iar pe de alta de faptul că pacienţii care au ales iniţial să se trateze acasă au solicitat ulterior să revină la spital, cei mai mulţi din teama de a nu li se agrava starea.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: