Alte trei suspiciuni de gripă în rândul elevilor, în urma aplicării testelor rapide. Şcolile au început raportarea către Inspectoratul Şcolar

Alte trei suspiciuni de gripă în rândul elevilor, în urma aplicării testelor rapide. Şcolile au început raportarea către Inspectoratul Şcolar

Numărul de cazuri suspecte de gripă este în creştere în rândul elevilor. FOTO: Adevărul

Suspiciunile de gripă în rândul elevilor se înmulţesc, după ce primele două au apărut în urma testelor rapide făcute la Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina la începutul săptămânii. Toţi directorii raportează situaţia la IŞJ Olt.

Ştiri pe aceeaşi temă

Alte trei suspiciuni de gripă au fost raportate din şcolile din Olt miercuri, 22 ianuarie 2020, directorii având sarcina să informeze Inspectoratul Şcolar Judeţean Olt zilnic.

La Şcoala Gimnazială George Poboran a apărut la începutul săptămânii un prim caz suspect de gripă, neconfirmat încă prin analize de laborator. Alte două cazuri, suspecte deocamdată în urma testelor rapide pozitive, au apărut la GPP nr. 2 Slatina şi la Şcoala Gimnazială Sârbii Măgura - Vităneşti.

Epidemiologul Spitalului Judeţean de Urgenţă, dr. Cătălin Pătru, a confirmat, pe de altă parte, că testele rapide pentru gripă efectuate în alte trei cazuri sunt pozitive. Este vorba de trei copii care s-au prezentat la spital în cursul zilei de marţi, cu simptome de gripă, şi în cazul cărora s-a instituit tratament antiviral, copiii fiind îngrijiţi la domiciliu, pentru că formele de boală nu au impus internarea.

Izolarea la domiciliu este, de altfel, prima recomandare în cazul virozelor respiratorii cu simptomatologie severă, care sunt contagioase, indiferent că este vorba de gripă sau nu. Din păcate, a remarcat dr. Pătru, „încă mai sunt părinţi  care le dau copiilor un paracetamol, le scade febra şi îi trimit la şcoală“.

De menţionat că principalele simptome în cazul gripei sunt: temperatura peste 38 grade Celsius, dureri articulare şi musculare, dureri puternice de cap, senzaţie de „ochi în fundul capului“, stare generală proastă, oboseală.

Miercuri, 22 ianuarie 2020, la Prefectura Olt au fost convocaţi în şedinţă şefii Direcţiei de Sănătate Punlică şi cei ai Inspectoratului Şcolar Judeţean, pentru a fi pus la punct un plan comun de acţiuni.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările