Accident de muncă la ALRO Slatina. ITM: „S-a produs un arc electric care l-a aruncat de pe transformator“. Care este starea victimei UPDATE

Accident de muncă la ALRO Slatina. ITM: „S-a produs un arc electric care l-a aruncat de pe transformator“. Care este starea victimei UPDATE

FOTO: arhiva/A.M.

Echipaje de prim-ajutor au fost solicitate, miercuri, 6 iulie 2022, să intervină în incinta combinatului de aluminiu ALRO Slatina, unde s-a produs un accident de muncă.

 

UPDATE ora 12,30 - Starea tânărului care a suferit un accident de muncă este stabilă, spun reprezentanţii Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina. Bărbatul rămâne în continuare în spitalul slătinean pentru monitorizare şi tratament, încercarea de a i se găsi loc într-un spital de arşi fiind nereuşită, pentru că locurile sunt ocupate.

„Arsurile prin electrocutare pot uneori să vireze brusc spre ceva neplăcut“

„Deocamdată e stabil, e bine, rămâne pentru monitorizare şi supraveghere, dat fiind că arsurile prin electrocutare pot uneori să vireze brusc spre ceva neplăcut. Era conştient, era cooperant, respira spontan, nu necesita terapie suportivă, deocamdată, avea amnezie retrogradă – nu-şi amintea decât că era acolo, lucra, şi dintr-odată s-a trezit la spital. A suferit şi o cădere de la înălţime, are şi câteva traumatisme prin cădere. Prognostic mediu“, a precizat purtătorul de cuvânt al SJU Slatina, medicul Emilian Postelnicu. 

UPDATE: Reprezentanţii Inspectoratului Teritorial de Muncă Olt au făcut precizări cu privire la accidentul de muncă produs în incinta ALRO.

„În data de 6 iulie 2022, un lucrător al SC. ALRO S.A., electrician în cadrul secţiei Electro-energetic, fiind repartizat de către un coleg inginer să înlocuiască împreună cu şeful de manevră şi un alt coleg electrician transformatorul de 6 kV, amplasat în staţia ce deserveşte secţia Turnătorie, în jurul orei 7,25, în timp ce colegii descărcau din autoutilitare secţiei sculele şi echipamentele electroizolante, lucrătorul menţionat a mers şi a deschis lacătul la staţie, s-a urcat pe transformator şi în momentul în care a intrat în zona câmpului electric s-a produs un arc electric care l-a aruncat de pe transformator de la o înălţime de aproximativ 1,8 metri“, a precizat purtătorul de cuvânt al ITM Olt, Bogdan Ţucă.

În cădere, lucrătorul s-a lovit cu capul de structura metalică pe care este amplasat transformatorul, astfel că bărbatul a suferit un traumatism cranian. „A fost solicitată intervenţia ambulanţei societăţii ALRO, care a sosit imediat şi i-a acordat îngrijiri medicale. Ulterior s-a solicitat ambulanţa, prin serviciul 112, şi la ora 8,00 lucrătorul a fost transportat la Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina, secţia UPU, pentru investigaţii şi tratament de specialitate“, a mai precizat Ţucă.

Conform legislaţiei privind securitatea şi sănătate în muncă, accidentele de muncă ce provoacă incapacitate temporară de muncă sunt cercetate de către angajator, a precizat de asemenea reprezentantul ITM.

Ştirea iniţială

  Conform unor surse medicale, victima este un bărbat de 34 ani, din Slatina. Se pare că bărbatul a urcat la înălţime, la un transformator, acolo producându-se accidentul. Trupul bărbatului a fost aruncat de la peste doi metri înălţime. 

Victima a fost preluată de către un echipaj al Serviciului Judeţean de Ambulanţă Olt şi transportată la Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina. Bărbatul era conştient, cu răni la cap şi la o mână, însă doar în urma investigaţiilor medicale se va putea stabili cât de gravă este starea sa. 

Vă recomandăm să citiţi şi:

Tânăr prins sub motostivuitor, în Argeş. Utilajul s-a răsturnat în manevră

Accident de muncă pe un şantier din Timişoara. O bucată din planşeul unui bloc în construcţie s-a prăbuşit

 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările